Ощадбанк зробили приватним

Поділитися

Кабмін затвердив новий статут банку.

Уряд затвердив статут АТ “Ощадбанк” у новій редакції. Постанову №568 прийнято на засіданні уряду 5 червня, пише liga.net.

Законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функціонування фінансового сектору в Україні” внесено зміни до статті 7 ЗУ “Про банки і банківську діяльність”, спрямовані на докорінну зміну принципів корпоративного управління в держбанках і приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами.

Кабмін змінив тип публічного акціонерного товариства “Ощадбанк” на приватне і перейменував його в АТ “Державний ощадний банк України”.

Ощадбанк є державним банком. Єдиним акціонером, якому належить 100% акцій у статутному капіталі банку, є держава. Функції з управління корпоративними правами держави в банку здійснює Кабмін. Він виконує також функції вищого органу банку.

АТ “Ощадбанк” є юридичною особою приватного права. Він є економічно самостійним і повністю незалежним від органів держвлади та органів місцевого самоврядування в рішеннях та діях, пов’язаних з його оперативною діяльністю. Банк здійснює діяльність на комерційній основі, набуває, володіє, користується і розпоряджається майном.

В Apple Watch виявлена небезпечна уразливість

Нацгвардійця Марківа визнали винним у вбивстві італійця на Донбасі та засудили до 24 років