Розвиток альтернативної енергетики в Одеській області: досвід реформ

Поділитися


У рамках прес-туру “«Одеська область – досвід реформ», який відбувся 20-21 червня, журналісти з десяти областей України мали змогу ознайомитись з розвитком альтернативної енергетики в Одеській області.

Зокрема, як зробити енергетику області незалежною від постачання з інших регіонів. Під час зустрічі з радником голови Державного агентства з енергоефективності Сергієм Лєйвіковим обговорили особливості введення з 1 липня 2019 аукціонів для проектів з використанням поновлюваних джерел енергії.

Надзвичайно пізнавальною була зустріч з генеральним директором турецької компанії «Guris Holding Co.Inc» Ілханом Йилмазом та огляд вітропарку. Журналісти з цікавістю оглянули гігантські вітряки. Масштаби їхні вражають: вага понад пів тисячі тонн, висота – 200 метрів. На площі 100 гектарів розташоно 9 вітряків. Проте, на полях можна вирощувати і збирати врожай. Це суттєва перевага над панелями сонячних електростанцій. Інший бік медалі: на 100 гектарах 9 вітряків дають стільки електроенергії, скільки б змогли дати сонячних панелей на площі 200 гектарів.

Детальніше можна почути розповідь турецьких фахівців у відеозаписі.

Мати-алкоголічка поламали кістки носа семимісячній донечці

Перспективи розвитку національного судноплавства в Україні та корупція в морському транспорті на рівні Адміністрації Президента