До вас телефонують з банку? Приготуйтеся втратити кошти

Поділитися

Незважаючи на численні застереження, люди сліпо довіряють інформацію незнайомцям по телефону. Віддають гроші працівникам фінансових установ навіть не уточнюючи, ані їх даних, ані, чи знає він особисті дані клієнта. Хитрі аферисти під час розмови вивідують усе самі, а жертви потрапляють на гачок.

Невідомий зателефонував до мешканця Тернополя та представився працівником фінансової установи. Він повідомив, що працівники банку зафіксували декілька несанкціонованих спроб зняття готівки з рахунку. Аби убезпечити себе від крадіжки, необхідно якнайшвидше поміняти захисні коди. Чоловік хотів зберегти кошти, а насправді сам допоміг їх вкрасти – повідомив усю конфіденційну інформацію зловмиснику.

Вже за декілька хвилин після дзвінка на телефон надійшло повідомлення про зняття залишку готівки з картки – 15 тисяч гривень. Зрозумівши, що його обдурили, зателефонував працівникам поліції.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не повідомляти жодних конфіденційних даних незнайомим людям. Пам’ятайте: працівники банку ніколи не телефонують клієнтам, аби дізнатися їх дані, а фінансові операції здійснюють безпосередньо при зустрічі з клієнтом в банку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Із 1 вересня тролейбуси №1 та № 5 курсуватимуть за новими маршрутами

У день жалоби іноземні студенти в Тернополі влаштували танці