Ректору Тернопільського економічного університету Андрію Крисоватому відірвало руку через вибух бомби, яку підкинули на подвір’я

Поділитися

4 вересня о 7 годині 50 хвилин до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку по вулиці Тернопільській у селі Петриків стався вибух і є постраждалі. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи районної поліції, ГУНП, кінологічна, вибухотехнічна служби, лабораторія НДЕКЦ та криміналісти. Як з’ясувалось згодом, трагедія сталася з ректором Тернопільського національного економічного університету Андрієм Крисоватим.

Він взяв до рук пакет, який вибухнув. У результаті вибуху постраждали руки  в ректора, а в його дружини – обличчя. 24 канал повідомляє про відірвану руку в ректора і постраждале обличчя в дружини.

У пакеті була записка від зловмисників:”Привіт від нас. Ректору моменто морі. Momento mori”. “Momento mori» – перекладається з латинської як “Пам’ятай про смерть”.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 15 частиною 1 статті 115 ККУ. Тривають слідчо-оперативні дії.


Довідка
Андрій Крисоватий народився 23 грудня 1965 року у селі Кошляки Підволочиського району Тернопільщини. У 1989 році з відзнакою закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут (нині ТНЕУ), у 1995 році – аспірантуру Київського державного економічного університету. У 2006 році захистив докторську.

Упродовж 2007-2009 років проходив стажування в Inholland University of Applied Sciences (Амстердам, Нідерланди), Дрезденському технічному університеті (Німеччина), одному з Нью-Йоркських університетів (США), одному з університетів Відня (Австрія).

З 1989 року займався викладанням у вищих навчальних закладах, від квітня 2013 – ректор Тернопільського національного економічного університету. Автор і співавтор понад 90 наукових праць

Депутата зі “Слуги народу” застукали за пікантною перепискою в Раді

На Тернопільщині дають 20 тисяч гривень на навчання. 380 жителів області вже отримали відповідні ваучери