Міністерство культури України припинить купувати тварин для державних цирків

Поділитися

Про це повідомив засновник UAnimals Олександр Тодорчук. За його словами, Мінкультури також створить робочу групу щодо виведення тварин із держцирків.
Зараз в Україні працює 7 державних цирків (у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі), з бюджетним фінансуванням.

Україна якнайшвидше має стати державою, в якій не буде цирків із тваринами. Про це написав у Facebоok міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

«Вони залишаються епіцентром циркової експлуатації», – підкреслив захисник тварин.
Бородянський вважає, що Україна якомога швидше має стати державою, де буде відсутнє таке ганебне явище, як цирк з тваринами
Цього тижня відбулася зустріч представників влади з керівниками державних цирків, на якій мав обговорюватися алгоритм переходу на «цирк без тварин».

«Натомість, більшість розповідала про історію цирку і малюнки на античних фресках і вазах, любов і піклування про тварин в українських цирках, висловлювали турботу про дресирувальників, їх родини і їх тварин, а також, що без тварин цирк збанкрутіє, бо «люди приходять на тварин», – написала заступник міністра.

Вона додала, що, попри все, на зустрічі було досягнуто домовленості про те, що наступного тижня буде запропонований відповідний алгоритм.

«Однак, головне питання: що робити з тваринами? Без будівництва нового, сучасного «притулку» буде складно, але, можливо, будуть інші пропозиції?», – зауважила посадовець.

До слова, у вересні суд заборонив Одеському цирку використовувати диких тварин у виступах.

 

У Товстому збирають кошти на виготовлення пам’ятника жертв НКВД

На Покрову потепліє до +22 градусів