У Товстому збирають кошти на виготовлення пам’ятника жертв НКВД

Поділитися

Маємо велику мету, шукаємо однодумців-меценатів «На виготовлення пам’ятника жертвам НКВД» в Товстому

Наддністрянський край у 40-50рр. ХХ століття був центром повстанського опору більшовицькій окупації. У Заліщицькому району в часи національно-визвольних змагань загинули сотні українських повстанців. Більшість Героїв знайшли місце свого вічного спочинку в братських могилах, на єврейських кладовищах, на полях боїв і в лісах.
Наша ініціативна група разом з громадськістю смт. Товсте з різних джерел зібрала імена та прізвища українських повстанців, вбитих на території тодішнього Товстенського району. Так виникла ідея «оживити» цю символічну Могилу іменами полеглих краян. Вже виготовлено ескіз монумента, вже є домовленості з майстрами меморіальних справ. Залишилося небагато-немало – практично втілити задумане. Без фінансів тут ніяк не обійтись. Певну частину необхідних коштів уже зібрано силами сільських громад, небайдужих патріотів. Але тієї суми наразі замало. Тому й звертаємося до усіх, кому дорога історична пам’ять України, чиї серця зігріває любов до своєї землі, долучитись до цього благородного жертовного проекту.

ПРОЕКТ ПАМ’ЯТНИКА

Кошти просимо перераховувати на: № карткового рахунку 26202810881636 з поміткою «На виготовлення пам’ятника жертвам НКВД»
Банк одержувача: філія – Тернопільське обласне управління АТ «Ощадбанк»
МФО банку-одержувача: 338545
Одержувач: Кравчук Георгій Іванович
ІПП одержувача: 1622804252
За дорученням ініціативної групи – Степан Фридрак, учасник визвольних змагань.

Совок у мізках українців поки перемагає: 73% проти запровадження ринку землі

Міністерство культури України припинить купувати тварин для державних цирків