Для чого голова Тернопільської облдержадміністрації Сопель проводить конкурс на посади голів райдержадміністрацій?

Поділитися

Після Революції Гідності тодішній голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк в авторитарному стилі представив громаді своїх заступників, яких кулуарно вирішили пропхати політичні заробітчани. Про керівництво районів навіть не йшлося. “Розхапали”, як гарячі пиріжки. Нині, коли завершується адмінреформа, новопризначений голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель з якогось дива вирішив провести конкурс на посади голів райдержадміністрацій, а не не логічно завершити реформу. Зрозуміло, що призначивши переможців “конкурсу”, чиновники зроблять усе, щоб зберегти свої посади до завершення каденції Зеленського.

Натомість міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет повідомив громадськості про скорочення чисельності чиновників райдержадміністрацій:” Протягом останнього місяця ми провели велику роботу з аналізу всіх функцій РДА. Всього в РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямками. Кожен із цих напрямків ми розклали на атоми. Частина функцій дублюються з об’єднаними територіальними громадам (ОТГ). Частина функцій виявились застарілими та неефективними. Їх ми ліквідовуємо. Деякі функції можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ). Частина функцій об’єднуються, – повідомив Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

Рішення про скорочення Дубілет називає непростим, але необхідним. За його словами, у зв’язку з децентралізацією, уряд мав би почати цей процес плавно ще кілька років тому. Міністр додав, що для мінімізації удару службовців, які підпадуть під скорочення, будуть повідомляти про звільнення за 2 місяці. Держслужбовцям обіцяють виплатити всі компенсаційні витрати, в тому числі за невикористані щорічні відпустки.

Українці й далі будуть труїтися цигарками

Суд у Гаазі повністю підтримав вимоги України у процесі проти Росії