Сенцов розповів про “контрреволюцію ненависті” в Україні

Поділитися

“Ми дуже агресивні один до одного, роздроблені, нетерпимі. Так не можна”.

Режисер Олег Сенцов заявив, що в Україні з 2014 року виникла атмосфера ненависті.

“Дві проблеми України, які знають усі, – зовнішня (Путін і російська агресія) і внутрішня (корупція). Є й інші, але це головні. Повернувшись сюди, перебуваючи вдома, я побачив і третю проблему. Це ми самі”, – сказав він у середу під час виступу на Форумі єдності.

За його словами, сьогоднішня Україна відрізняється від тієї, яка була у 2014 році, нетерпимістю і неповагою один до одного.
“Я добре пам’ятаю, як було тоді, тієї зими, коли ми спілкувалися один з одним ввічливо, коректно, відкрито і чесно. Я пам’ятаю той мир і тепло, які були між людьми. Це все допомагало мені всі п’ять років. Я знав, заради чого я ризикував усім, заради чого сиджу. Приїхавши і побачивши поступово, що відбувається в нашому суспільстві, я виявив, на мій превеликий жаль, що ми все це втратили. Революція Гідності перетворилася на контрреволюцію ненависті. Як би гірко це не звучало. Ми дуже агресивні один до одного, дуже роздроблені, нетерпимі до будь-якої думки. Ні, не ворогів у Мордорі, а своїх, близьких, у яких та сама мета. Скажімо, ми трохи не сходимося в нашому розумінні майбутнього України – ця людина є для нас ворогом. Це неправильно. Так не можна”, – сказав Сенцов.

За словами режисера, роздроблена країна “не здатна перемогти нікого”.

“Ми різні, це добре. Але ми повинні поважати один одного. Людей, у яких інша думка, які бачать по-іншому майбутнє України. Без поваги не буде нічого”, – сказав він.

Сенцов додав, що для нього ідентифікація “свій-чужий” проходить через відповідь на запитання “Чий Крим?”.

Він також сказав, що не є прихильником “ні пана Порошенка, ні пана Зеленського” і готовий як хвалити владу за правильні вчинки, так і лаяти.

“Якщо керівництву нашої країни вдасться припинити вогонь, щоб не гинули наші солдати, якщо їм вдасться повернути всіх наших полонених, я скажу, що в нас відмінне керівництво. Якщо наш президент зможе зламати ту корумповану систему, яка роз’їдає країну зсередини, як іржа, я скажу, що у нас найкращий президент. Якщо інтереси країни будуть зраджені, я побачу, що це зрада, – я так і скажу. Якщо не президент зламає систему, а система президента, я не промовчу”, – пообіцяв Сенцов.

lb.ua

Уряд зекономив 60 мільйонів гривень на “рівному місці”

Із 20 січня 2020 року агітаційної маячні від Коломойського стане менше в головах українців: телеканали 1+1 , 2+2 і ТЕТ заблокують