Тернополяни, яким заважають котельні на торфі, йдуть завтра до суду

Поділитися

У соціальній групі “Тернопіль проти будівництва котелень на торфі” Ігор Котляр закликає мешканців файного міста прийти та взяти участь у судовому засіданні із розгляду позову стосовно визнання нікчемним протоколу громадських слухань, які давали згоду на переобладнання котелень на торф. “Розгляд справи по суті відбудеться 20 січня (понеділок) 2020 року о 12.00 в Тернопільському міськрайонному суді, що на Котляревського 34. Із собою мати паспорт громадянина України і приходити без запізнень бо пізніше до зали судових засідань не пускають”,-йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, йдеться про котельні, які родина і оточення міського голови Тернополя Сергія Надала переобладнали з газових на торф’яні. Нібито для того, щоб не купувати російський газ та економити аж 5% коштів користувачів. Насправді, це виявилась схема надприбутків партійного керівництва “Свободи” та родини міського голови Тернополя Сергія Надала. За цей час тернополяни переконалися на власному здоров’ї, що владу цікавить лише про прибуток, а не інтереси мешканців. Постійний гул від роботи котельні, сморід, пил, всі автівки у кількох кілометровій зоні не лише в сажі, але й якісь липкій жижі, що можна змити на автомийці із допомогою агресивних хімічних засобів. В якому стані тоді органи дихання в мешканців прилеглих будинків до котелень? А що говорити із вихованцями дитсадків, школярів і студентів, які дихають викидами торф’яного Чорнобиля?  Увесь Тернопіль, завдяки розі вітрів, покривається агресивними відходами спалення так званої торф’яної крихти.

Наприклад, на Бульварі Просвіти торф’яна котельня не працювала тиждень, а лише за пів години до взяття аналізів повітря її включили. І навіть тоді прилади експертів зафіксували перевищення норм викидів діоксину сірки у 4,85 рази!!! Чим же дихають тернополяни насправді, коли котельні працюють на повну потужність?!!

Робота торф’яних котелень загрожує здоров’ю усім мешканцям Тернополя: діти можуть з раннього віку стати астматиками, а старше покоління опиняється в зоні ризику щодо онкозахворювань. На масиві Дружба, в районі 16 школи, наприклад, стало не можливо займатися спортом, бо людей постійно дере в горлі. Як там навчаються, бігають на стадіонах студенти факультету фізичного виховання?

Словом, якщо Вам не байдуже ваше майбутнє, ваших дітей та онуків – приходьте до суду. Пора зупинити свавілля влади.

А на місцевих виборах восени 2020 року вибрати НОВОГО міського голову та повністю оновити депутатський склад Тернопільської міської ради, за мовчазної згоди якого у файному місці розпочався цей справжній геноцид.

 

 

5 головних причин замовити їжу від Сім’ї ресторанів Файного Міста

Як вибрати настільну лампу для школяра?