У Росії впав рубль на фоні відставки уряду Медведєва

Поділитися

Курс рубля впав після заяви Дмитра Медведєва про відставку уряду. Про це свідчать дані Московської біржі. Станом на 16:47 долар зміцнився на 0,22% до 61,58 рубля, євро – 0,41% до 68,65 рубля.

Індекс Московської біржі знизився на 0,59% до 3111,44 пункту, індекс РТС – на 0,88% до 1590,89 пункту на 16:45 за московським часом.

Уряд країни-агресора щодо України – Російської Федерації пішов у відставку. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Дмитро Медведєв. Російські державні агентства пишуть, що президент РФ Володимир Путін попросив уряд виконувати обов’язки в повному обсязі до формування нового кабінету. Відзначається, що Медведєв вважає правильним подати у відставку уряду на тлі оголошених Путіним пропозицій щодо зміни конституції РФ.

“Ці зміни, коли вони будуть прийняті, цілком ймовірно, і це буде зроблено після обговорення, як це було сказано, вони внесуть суттєві зміни не тільки в цілий ряд статей конституції, але і в цілому в баланс влади, влади виконавчої, влади законодавчої , влади судової “, – сказав Медведєв. “У цьому контексті очевидно, що ми, як уряд РФ, повинні надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні рішення і в цих умовах, я вважаю, що було правильним відповідно до статті 117 Конституції РФ уряд РФ в нинішньому складі подав у відставку “.

Путін повідомив про намір ввести посаду заступника секретаря Ради безпеки РФ і запропонувати цю посаду Медведєву. Медведєв може зайнятися питаннями обороноздатності і безпеки.

“Якщо для введення нової посади в Раді безпеки для Медведєва потрібні зміни в закон, то це треба зробити, буду просити депутатів про підтримку”, – сказав Путін.

Зміни ж у Конституцію вносяться нібито для демократизації влади, але насправді всім давно відомо, що в Росії декларується одне, а робиться інше.

Медведєв став абсолютним рекордсменом в новітній російській історії по часу роботи на чолі кабінету міністрів – більше семи років і восьми місяців (2 тисячі 808 днів з моменту затвердження на посту голови уряду 8 травня 2012 року).

Нинішній уряд під головуванням Медведєва було сформовано 18 травня 2018 року. У цьому складі – 10 заступників голови уряду, в тому числі один перший віце-прем’єр, і 22 міністерства.

Відставка уряду була оголошена після послання кремлівського карлика Федеральному зібранню.

Кремлівське *уйло пропонує провести голосування громадян по всьому пакету конституційних поправок. При цьому він не бачить необхідності в прийнятті нової Конституції Росії.

*уйло запропонував довірити Державній думі право затвердження кандидатури голови уряду РФ, віце-прем’єрів і федеральних міністрів. Президент буде зобов’язаний призначити запропонованих кандидатів. ТОБТО, ПУТІН ОБРІЗАЄ ПОВНОВАЖЕННЯ СВОЄМУ НАСТУПНИКУ. НЕВЖЕ КРЕМЛІВСЬКИМЙ КАРЛИК ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІДСТАВКИ?

Президент  Мельдонії запропонував  внести поправки до Конституції, що закріплюють заборону на іноземне громадянство або посвідку на проживання для вищих посадових осіб.

Путін також заявив, що кандидат у президенти Росії повинен проживати в країні не менше 25 років замість нинішніх десяти.

На Збаражчині не розминулися легківка та трактор з цистерною

Позмагатися за крісло мера Тернополя тепер коштує 321 тисячу гривень застави