Вебкам-модель виграла у суді 270 тисяч гривень у поліції через помилкове звинувачення в поширенні порнографії

Поділитися

Суд призначив вебкам-моделі 270 тисяч гривень компенсації моральної шкоди через помилкове звинувачення в поширенні порнографії. Рішення виніс Новозаводський районний суд Чернігова.

Жінка звернулася в суд з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної незаконними діями правоохоронних органів, і просила стягнути з Державного бюджету України на її користь 500 тис. грн в якості компенсації моральної шкоди.

“Внаслідок незаконного притягнення її до кримінальної відповідальності, незаконного застосування запобіжних заходів, проведення обшуку в будинку і незаконного перебування під слідством і судом протягом 52-х місяців їй завдано моральної шкоди, що полягає в порушенні нормальних життєвих зв’язків, погіршення відносин з оточуючими людьми”, – було сказано в позові.

Також у заяві повідомлялося, що у жінки погіршилися сімейні відносини і зіпсувалися родинні зв’язки. Зараз вона виховує трьох дітей.

***

Вебкам-бізнес – поняття для України нове і не до кінця прийняте, тому багато хто порівнює роботу вебкам-моделі з онлайн-проституцією. Однак не варто забувати про те, що тут клієнт – або «гість», як його називають самі моделі – не має доступу до тіла дівчини, а все, що відбувається обмежується трансляцією на екрані лептопа або планшета, яку можна перервати за секунду.

Про особисті прихильності, суми заробітку, розпорядок робочого дня і незвичайних гостях ми поспілкувалися з однією із вебкам-моделей – зрозуміло, на умовах повної анонімності.

ПРО РОБОТУ

Думки про роботу вебкам-моделлю прийшли далеко не відразу, але я завжди любила демонструвати своє тіло. Фото в соціальних мережах, невеликі відеоролики – ніколи не бачила в цьому нічого поганого. Навпаки, моя «гола» діяльність приносила мені задоволення. У певний момент я задумалася над тим, що можна поєднувати приємне з корисним. Тоді-то я вперше зрозуміла, що хотіла б отримувати гроші в принципі тільки за те, як я виглядаю.

Оскільки я абсолютно не мала ні найменшого поняття про те, з чого мені почати, то тупо вбила в пошуковику «вебкам-студії», пройшла по першій же посиланням, заповнила форму з мінімумом інформації про себе і відправила її. Чесно кажучи, я завжди ставлюся скептично до подач на кшталт: «Залиште заявку, і ми вам передзвонимо», але мені дійсно передзвонили і запросили на співбесіду.

Ось уже рік, як я працюю в цій сфері і, зізнатися, ні разу не замислювалася про звільнення і пошуку чогось іншого. Навіть з Тернополя не треба нікуди виїжджати на заробітки в Польщу на збір полуниці.

ПРО СТУДІЮ І ЗАРОБІТОК

Зараз я співпрацюю зі студією яка розташована з виглядом на наше озеро. Можливо, почну підробляти з дому, але все ж вважаю за краще саме ходити на роботу. Графік ми регулюємо за зручністю. Кількість годин не має значення, набагато важливіше грошова складова. Задля дисципліни я працюю по шість годин п’ять днів на тиждень. Мої тижневі заробітки варіюються від 20 000 до 30 000 гривень.

Я пам’ятаю день, коли вперше увійшла в студію – це були суперечливі почуття: одна частина мене хотіла залишитися, інша прагнула втекти. Однак, коли побачила робоче місце, себе в кадрі і загальну картинку – всі сумніви розчинилися, і я з легкістю приступила до роботи.

Моя студія виглядає як звичайна квартира, але з розкішним ремонтом. Для кожної моделі надається кімната з інтер’єром, найбільш підходящим до її образу. Наші студії знаходяться по всьому місту Тернополя, майже в кожному районі.

ПРО СПЕЦИФІКУ

Я абсолютно не згодна з тим, що вебкам-моделей порівнюють з повіями. Моделі пропонують лише картинку, а не своє тіло. Ми допомагаємо нашим гостям розслабитися, здійснити свої бажання, навіть, можливо, на якийсь час піти від проблем. В першу чергу ми допомагаємо емоційно, моделі стають друзями для своїх гостей. Моя думка – тут немає нічого спільного з проституцією.

Основна концепція моєї роботи полягає в тому, щоб зацікавити гостя і утримати його якомога довше. Їх фантазія просто безмежна. Найчастіше, звичайно, доводиться демонструвати тіло, ми називаємо це нешкідливим словом «пограти».

Я думаю, що будь-яка робота вимотує емоційно і вебкам – не виняток. Адже навіть якщо модель прийшла на роботу з поганим настроєм, в кадрі вона повинна сяяти, не можна бути нудною – цього вже точно ніхто не оцінить.

ПРО РОБОЧОМУ ДНІ

-Мій робочий день починається з чаювання і торта,- розповідає “вебкам-модель” і запрошує нас до столу, не питаючи нарізає торт, щоб пригостити. Ви будете першими, з ким ділюся досвідом.

Під час чаювання є невеликий ритуал, ми з колегами розмовляємо виключно англійською мовою – це допомагає перебудуватися. Потім я привожу робоче місце в порядок: витираю пил, налаштовую світло, пересуваю декор – в загальному, роблю дорогу картинку. Перед роботою я приймаю душ, роблю макіяж і зачіску. Працюю майже завжди в нижній білизні, яке вибираю рандомно, так би мовити, за настроєм.

З того моменту, коли я виходжу онлайн, я – зовсім інша людина. Доводиться багато посміхатися, фліртувати, бути на сто відсотків відкритою. Зазвичай я танцюю для своїх гостей або хоча б вільно пересуваюся по кімнаті, поки не запросять в шоу. Весь день проходить виключно в русі.

Закінчується він практично так само, як і починається: роблю вологе прибирання, приймаю душ, після чого я вільна.

ПРО ГОСТЕЙ

90% моєї аудиторії – з США. Всі російськомовні країни в нашому чаті заблоковані. У нас 6 рік триває російсько-українська війна. На наш Донбас напали росіяни. Раніше відібрали Крим. Загинуло вже понад 13 тисяч українських хлопців: батьків, братів, чоловіків… Але це знають у нас усі. А я, коли інколи спілкуюся з гостями про життя-буття, запитую. То на моєму рахунку більше тисячі клієнтів, які почули про ситуацію в Україні, про війну з Росією…

Пам’ятаю свою першу гостя. Це був приємний чоловік, ми довго спілкувалися на абстрактні теми, і я зізналася, що це моє перше шоу. Він був приємно здивований і терпляче чекав моїх дій. До речі, він з’являється і по цей день.

Буває, що гості просто хочуть поговорити. Звичайно, заради одного лише розмови приходять не часто, але все ж трапляються винятки, хоча, як правило, такі гості не надто довго залишаються. Але, звичайно ж, в 95% випадків від мене вимагають еротичного шоу. Все починається зі стриптизу, і далі я дію за вказівками Мембер, майже у всіх є певні побажання до шоу. Іноді гість включає камеру, і тоді я можу і бачити, і чути його самого.

Чесно зізнатися, гостей я ділю з категорії «з грошима / без грошей». Дуже багато тих, хто не має ні цента на рахунку, але хоче все і відразу, та побільше. В цілому всі вони дуже привітні і відкриті до знайомства, практично завжди спілкування проходить на позитивній ноті.

ПРО ТАБУ І ДИВНИХ ПРОХАННЯХ

Іноді виникають ситуації, в яких виконати прохання гостя важко, а особливо якщо він занадто вимогливий, грубий, нав’язливий і різкий. Періодично я стикаюся з образами, але ж це всього лише інтернет – одним легким рухом я блокую користувача і забуваю про його авторитетну думку назавжди.

Табу безумовно є. Крім строгих правил сайту, особисто я сама ніколи не буду викликати блювоту (деякі гості хочуть і таке), не піду назустріч тим, хто просить інцест у рольовій грі і не стану заподіювати собі сильний біль.

У мене в архіві є кілька історій, правда, я б назвала їх не чимось дивним, а, скоріше, забавним. Наприклад, одного разу гість побачив мої нігті і купив моє шоу, щоб я просто стукала ними по клавіатурі. Інший – попросив мене розмалювати своє тіло помадою. Я лопала повітряні кульки, пускала ротом водяні фонтанчики, стояла на голові, заплітала кіски – ніколи не знаєш, чого захоче людина по той бік екрану.

ПРО УПОДОБАННЯХ

Взагалі на даний момент у мене є кілька постійних гостей, які клянуться мені в коханні і надсилають подарунки. Якщо говорити узагальнено, то визнання в любові – перманентне явище, майже кожне шоу закінчується фразою: «Я люблю тебе, побачимося пізніше».

Буває і таке, що гість включає камеру, а там не чоловік, а обкладинка журналу. Тут-то і починаються визнання в любові з мого боку. Тільки я завжди бачу кордон між роботою і реальним життям і розумію, що така прихильність не призведе ні до чого хорошого, і це, як я вже говорила, всього лише гра.

ПРО ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ І ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Робота в цій сфері ніяк не впливає на моє особисте життя. Я ні від кого не приховую свій рід діяльності, і максимум – це викликає жвавий інтерес. Ніхто не відгукнувся про мене з наміром образити, навпаки, деякі висловлюються: мовляв, це круто. Мій хлопець не проти. До речі, ми з ним не спимо. Я планую втратити цноту у першу шлюбну ніч.

Зізнаюся, я не будую плани, мені звичніше діяти за обставинами. Єдине, що можу сказати: моє майбутнє під моїм контролем.

Завтра тернополяни, які мешкають на масиві “Дружба”, будуть без газу

Світовий океан нагрівається зі швидкістю підриву 5 ядерних бомб у секунду