Чому закривають кінотеатр Сінема Сіті у Тернополі? Офіційна інформація

Поділитися

Про можливе закриття (перенесення) тернопільського кінотеатру “Сінема Сіті” в Тернополі у так званому торгово-розважальному центрі “Подоляни” редакція інтернет-газети “Про все” знала ще минулого року. Неофіційно йшлося про зажерливість власників занепадаючих “Подолян”. Нібито вони хочуть розмістити на цьому місці власний кінобізнес . Звичайно, це дуже зручно. Сінема Сіті розкрутило місце за це десятиліття. Проте, чи втримає планку збанкрутілий політик “Вася-шкарпетка” – доволі сумнівно, оскільки більшість проектів доведені до ручки. Наприклад, гуртовий ринок як відкрився мертвонародженим проектом, так і конає, перенесена автостанція так і не перенеслась та й не запрацювала.

У структурі дохів з орендної плани “Подоляни” тримаються фактично завдяки супермаркету “Сільпо”. Якби не цей продуктовий гігант, то відвідуваність закладу була мізерним. Сінема Сіті – чи не єдиний якісний зв’язок тернополян із сучасним світом у формі кінематографу. Сюди приходить платоспроможний клієнт.

Тернопільська кінокомісія в особі Леоніда Бицюри ніяк не може здійснити кілька кроків, щоб кінопалац на вулиці Франка запрацював повноцінно. Напевно, це пов’язано з тим, щоб заклад довести до ручки і потім, на халяву, взяти в оренду. Аналогічна ситуація з “Перемогою”. Міські чиновники не дозволили менеджерам “Сінема Сіті” взяти в оренду хоча б один із пустоючих кінозалів. Здогадайтеся, чому?

Зникнення “Сінема Сіті” через жадобу наживи власниками “Подолян” – це втрата для кіноманів Тернополя.

А ось офіційний лист кінотеатру “Сінема Сіті”, який тернополяни активно поширюють в соцмережі:

Кінотеатр “Сінема Сіті” можуть закрити. Причина – закінчення строку оренди приміщення. Зокрема, про це йдеться у офіційному листі кінотеатру.

Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль», що входить до знаної всеукраїнської мережі «Сінема Сіті» (належної підприємству ТОВ «СІНЕМА-ЦЕНТР»), протягом 10 років поспіль приносив радість та цікаве дозвілля у сім’ї тернополян та мешканців передмістя.

Але незабаром строк оренди спливає, тому виникає закономірне питання: чи буде надалі працювати Кінотеатр в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ»?

З цього приводу варто знати, що ми маємо договірне та законне переважне право на подальшу оренду приміщення в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» для роботи нашого багатозального Кінотеатру. Ми належно та з усією повагою повідомили власника ТРЦ про наше бажання скористатися своїм переважним правом та продовжити роботу Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль» для наших глядачів, а також про нашу готовність до узгодження з ТРЦ нових умов подальшої оренди.

Проте, на превеликий жаль, між Торговим Центром та Кінотеатром виник спір з приводу реалізації нашого переважного права на продовження роботи Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль».

Натепер, цей спір вимушено розглядається Господарським судом Тернопільської області. Тож поки що Суд ще не вирішив питання, чи має Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль» продовжити роботу або закритися.

Тому, до вирішення Судом цього питання, Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль» продовжить надавати поціновувачам кінематографу послуги з демонстрування кінофільмів, організації цікавого дозвілля, проведення соціальних заходів, благодійних показів тощо, – все як зазвичай.

А надалі – як вирішить Суд. Якщо набуде чинності судове рішення, що Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль»в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» має закритися, то робота Кінотеатру припиниться у встановленому порядку.

Але ми щиро сподіваємося, що чинне законодавство України, договірні умови нашого діючого договору оренди, наше сумлінне відношення до своїх обов’язків, та, зрештою, справедливе правосуддя, – не допустять закриття нашого Кінотеатру на Тернопільщині та полишення наших тернопільських глядачів геть без кінопоказів. Наша команда також готова до поновлення перемовин з власником ТРЦ у будь-який момент, аби продовжити плідну співпрацю та, головним чином, заради тернополян.

З повагою,

Адміністрація

Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль

У Тернополі відбудуться змагання на сноутюбах та лопатах

Чого очікувати від Атлас Вікенд 2020