Дві тернополянки – Підгрушна і Меркушина у складі жіночої збірної України завоювали бронзову медаль на чемпіонаті світу з біатлону

Поділитися

Сьогодні, у передостанній день Чемпіонату світу з біатлону в італійському Антгольц-Антерсельві жіноча збірна завоювала бронзову медаль в естафеті. Це перша медаль нашої збірної на цьому чемпіонаті. Можливо, завтра Олена Підгрушна і Дмитро Підручний зможуть ще порадувати українських вболівальників у мосстарті. Правда, сьогодні ще чоловіки бігтимуть естафету. Однак, сподіватись на їхню перемогу можна у випадку, якщо конкурентам зв’яжуть ноги під час їзди та закриють очі під час стрільби.

Але сьогодні про приємне. Першою на трасу вийшла тернополянка Анастасія Меркушина. Меркушина використовувала два додаткові патрони передала естафету 7-й з відставанням в 37 секунд. Юлія Джима також двічі використовувала додаткові патрони і закінчила свій етап шостою з відставанням в 1 хвилину і 14 секунд. Віта Семеренко з трьома додатковими патронами передала естафету восьмою з відставанням в 54 секунди.

Завершувала естафету традиційно титулована тернополянка, олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна, яка використала один додатковий патрон на стійці. Стрільбу лежачи Олена відстріляла швидко і якісно. Перше коло також було доволі швидким. На жаль, не вдалось тернополянці втримати друге місце. Після стрільби стоячи наша спортсменка вийшла другою на трасу на завершальне коло. Проте, німецька спортсменка Деніз Геррманн виявилась швидшою на останньому підйомі.  У підсумку Україна взяла бронзу.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Результати жіночої естафетної гонки на ЧС2020 в ??Антгольц-Антерсельві:

1Норвегія (1+9) 1:07:05.7;
2Німеччина (0+9) +10.7;
3УКРАЇНА (0+8) +18.4.
[7️⃣—1️⃣]Анастасія Меркушина (0+1) (0+1) [7] +37.0;
[7️⃣—2️⃣]Юлія Джима (0+2) (0+0) [6] +1:14.6;
[7️⃣—3️⃣]Віта Семеренко (0+1) (0+2) [8] +54.1;
[7️⃣—4️⃣]Олена Підгрушна (0+0) (0+1) [3] +18.4.

***

Судячи з усього, очільник українського біатлону Володимир Бризак вляпався у грандіозний скандал

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) побоюється, що особистий тренер новоспеченого чемпіона світу в спринті Алєксандра Лоґінова із РФ міг займатися транспортуванням допінгу, використовуючи чужу акредитацію.

Сьогодні в італійській Антерсельві, де добігає кінця чемпіонат світу, в номері Лоґінова, який живе з іншим біатлоністом Євґєнієм Ґаранічевим, а також у номері тренера Алєксандра Касперовича відбулися обшуки. Причиною стала акредитація Касперовича – тренеру забракло акредитації з російської квоти, йому допомогла збірна України. Це викликало підозри у IBU.

Александр Логинов и Александр Касперович

«Касперович, котрий приїжджає по чужій акредитації, може займатися транспортуванням і доставкою допінгу», – йдеться у постанові IBU.

«Причина проста – заяву одного з керівників IBU про проведення перевірки Алєксандра Касперовича і Алєксандра Лоґінова, як спортсмена, який раніше був викритий у вживанні допінгу. Вони вважають, що тут є якийсь зв’язок.

Обшук пов’язаний і з акредитацією, і з допінгом. Можливо, Касперович ховається під чужою акредитацією та привозить на чемпіонат світу заборонені препарати», – прокоментував ситуацію глава Союзу біатлоністів РФ Владімір Драчов, повідомляє Главком

***

Володимир Бринзак перестав приховувати свою прихильність до Росії

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак останнім часом популярна в ЗМІ країни-окупанта персона. Не встигли відгомоніти пристрасті навколо висловлювань Володимира Михайловича про «політиків, які всіх нас розсварили», як одіозний чиновник накинув нову порцію аналітики в коментарі «Раша Тудей».

На цей раз Бринзак відреагував на критику з уст олімпійського чемпіона шведа Себастьяна Самуельссона на адресу російського біатлоніста Алєксандра Лоґінова. Після перемоги росіянина в спринтерській гонці на чемпіонаті світу в Антерсельві швед згадав про допінгове минуле Алєксандра і відмовився привітати того з перемогою. Самуельссон також підкреслив, що «Росії взагалі не повинно бути на чемпіонаті світу».

«Те, що Самуельссон не показує результату, його смикає. Це повинен вирішувати комітет з етики. Виходить, одного можна дискваліфікувати, а іншого немає. Але є ж правила», – наводить слова Бринзака один із найгрізніших засобів російської пропаганди, повідомляє Главком

Заміна посвідчення водія онлайн: як скористатись послугою?

Голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель пішов у відставку через істерію з коронавірусом