Голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель пішов у відставку через істерію з коронавірусом

Поділитися

Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Про це 22 лютого повідомляє пресслужба Офісу президент України.

“Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням”,- повідомляє офіс президента.

Ігор Сопель прославився тим, що не спілкувався взагалі з пресою. Не провів жодної прес-конференції, щоб пояснити логіку своїх дій. Сопель любив вручати лише ключі від автівок, які закуплялись за кошти платників податків. Чиновники їх чомусь люблять називати бюджетні гроші. Але ж бюджет гроші не виробляє. Його наповнюють платники податків.

Призначення ніякого Сопеля відбулося 31 жовтня 2019 року. Він встиг лише розповісти, як провів 100 днів. Мешканці Тернопільщини говорили, що це найнепомітніший голова області. Невідомо чим займається. Скептики говорили, що хотіти в Ігоря Сопеля, який пів життя провів на котельні цукрового заводу, а другу половину – розвозив батони по селах південних районів Тернопілля.

Можливо, хоч тепер буде оголошено конкурс на зайняття вакатної посади голови Тернопільської облдержадміністрації, що обіцяв Володимир Зеленський у тернополі, коли спілкувався перед виборами з пресою. Поки, на жаль, Тернопільщині нав’язували голів облдержадміністрації. Призначення відбувались кулуарно. Під час Революції Гідності неодноразово говорилось зі сцени майдану про те, що на всі важливі посади будуть призначені особи, які переможуть у відкритих конкурсах. На жаль, відразу після завершення Революції Гідності, Тернопільщину віддали на відкуп партії “Свобода”. Олег Сиротюк був примітивним керівником, який пригрів колишніх ригів, призначав своїх однопартійців в обхід конкурсів. Порошенко так само посадив у крісло Степана Барну, який прославився скандалами з ремонтом доріг та іншими будівлями.

Сопеля представили як любителя 95 кварталу. Мовляв, ніколи не пропускав їхні концерти.

Сьогодні у Микулинцях кажуть, що завдяки згуртованості громади, вони зняли голову Тернопільської облдержадміністрації.

Ігор Сопель встановив рекорд з короткотривалості займання посади голови Тернопільської ОДА. Призначили його 31 жовтня 2019 року, а завершив сьогодні – 22 лютого 2020 року.

Менше від нього керував областю комуніст-регіонал Ярослав Сухий. Його призначив на посаду Янукович 6 квітня 2010 року, а вже 16 червня того ж року колишній перший секретар міського комітету Комуністичної партії України повернувся назад до парламенту.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Дві тернополянки – Підгрушна і Меркушина у складі жіночої збірної України завоювали бронзову медаль на чемпіонаті світу з біатлону

Топ-10 товарів, на експорті яких Україна заробила найбільше