Тернополянка Анастасія Меркушина завоювала бронзу у змішаній естафеті чемпіонату Європи

Поділитися

Збірна України здобула бронзову нагороду в змішаній одиночній естафеті відкритого чемпіонату Європи з біатлону в Раубичах (Білорусь ). Наші біатлоністи використали сім додаткових патронів та програли переможцям – команді Норвегії  – майже 12 секунд. “Срібло” на рахунку збірної Німеччини. Відставання українського тандему Анастасія Меркушина – Руслан Ткаленко мінімальне- три десятих. На фінішній прямій наш Руслан Ткаленко навіть спробував перегнати німецького спортсмена. Однак, згодом прогавив ривок і на фініші не зумів наздогнати.

Приємно, що у другий день ведучі трансляції відверто розповіли, що це не топові змагання. Що лідери світового біатлону тут не беруть участь. Тому наші спортсмени виглядають надпотужними навіть на такій препаскудній білоруській трасі. Спортивний журналіст Іван Вербицький справедливо зазаначає на сайті “Главком”, що це ошуканство України:”Українська збірна поїхала на другорядний турнір основним складом. На ці змагання другі, треті чи молодіжні склади привезли усі команди, крім однієї – збірної України. Воно й не дивно, адже медаль на завершеному минулого тижня чемпіонаті світу українці здобули лише одну – в жіночій естафеті. Таким чином, крім чотирьох призерок, решта біатлоністів ризикують залишитися без державних стипендій. Оскільки ж у нашій державі продовжує діяти совкова система преміювання спортсменів, яка ґрунтується виключно на здобутті нагород на Олімпіадах, першостях світу та Європи, а специфіка змагань в окремих видах не враховується, очільник Національної федерації біатлону Бринзак цим вміло впродовж десятиріч користується. І добиває недоздобуте на основних стартах перемогами на чемпіонаті Європи. Не дивно, що перший «тріумф» у Раубичах прийшов миттєво, у стартовій же гонці”. Спочатку тернополянин Дмитро Підручний виборов бронзову медаль, а потім Олена Підргушна стала срібною призеркою.

Результати в змішаній естафеті

1 – Норвегія – (0+12) 47:12.2
2 – Німеччина – (0+5) +11.5
3 – Україна – (0+7) +11.8
4 – Латвія – (2+13) +57.6
5 – Австрія – (0+7) +1:07.1

О 16 годині стартує змішана естафета. Українська команда отримала четвертий стартовий номер й виступить у такому складі:

4-1 – Валентина Семеренко
4-2 – Юлія Джима
4-3 – Артем Прима
4-4 – Дмитро Підручний

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Під час пожежі в очеретах врятували двох сов

У Тернополі пограбували на 10 тисяч гривень автомати питної води