У 2022 році Росія почне відкриту війну з Україною?

Поділитися
Вадим Скібіцький

Російсько-українська війна розпочалась із розстрілу Небесної Сотні на Майдані. Саме з 18 лютого 2014 року північний союз підвіз нашим силовикам зброю та “кадри”, які настільки нагнітали ситуацію в колі силовиків, що була дана команда знищувати фізично майданівців. Логіка була такою: під час Помаранчевої революції 2004 року Янукович програв вибори, бо Кучма не наважився на силовий розгін Майдану. У 2014 році події розгорнулись значно радикальніше: російські кадрові військові під виглядом “зелених чоловічків” без розпізнавальних знаків захопили Крим. Згодом кремлівські диверсанти почали розгойдувати ситуацію в Луганську, Донецьку, Одесі, Запоріжжі та інших містах Сходу і Півдня України. На щастя, у більшості міст українська громада відстояла себе. Здоровий глузд переміг. Лише у Луганську і Донецьку досі будують ЛНР і ДНР під зорею Кремля. Українські добровольці та волонтери не дозволили кремлівській заразі поширитись нашою країною. Армія згодом могла зачистити країну від диверсантів, однак російська армія допомогла сепаратистам. Американські та європейські санкції поступово обезкровлюють економіку Росії. Проте, за 6 років російсько-української війни Путін  і його оточення не відмовились від своїх агресивних планів. Вони лише промацують на міць наше суспільство, армію і політикум. Наприклад, 18 лютого, у день початку масових розстрілів на Майдані, озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі. В результаті бою, який тривав у Золотого, Збройні сили України зазнали важких втрат. 20 лютого нашу країну колотило від дикунської спецоперації Авакова із вивезення українців з китаського Уханю. Словом, суспільство реагує рефлекторно, влада живе своїм життя, розповідаючи про якийсь міфічний мир з Кремлем. А тим часом ще 18 лютого представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив, що “Росія втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України. За розрахунками Головного управління розвідки Міністерства оборони України, до 2022-2023 років ударні угруповання Російської Федерації будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації. Cьогодні РФ, як країна-агресор, основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння. Відбувається переоснащення ядерної компоненти. Ракетні системи “Тополь” будуть замінювати системами “Ярс”. Триває розвиток нової ракетної системи “Cармат”. За словами Вадима Скібіцького, дальність ураження таких ракет досягає 12 тисяч кілометрів, що становить загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи”.

Нам загрожує відкрита війна з Росією? Звичайно, гібридна війна й так триває. Вже загинуло понад 13 тисяч українських воїнів…


І поки українців переживали-засуджували-підтримували мешканців Львівщини, Тернопільщини і Полтавщини, вболівали і активно голосували хто поїде на Євробачення, цивілізований світ готується до найгіршого: США провели навчання на випадок російського ядерного удару по Європі. Як повідомляє Радіо Свобода, США провели військові навчання на випадок можливого ядерного удару з боку Росії по Європі. Про це заявило міністерство оборони США. Навчання пройшли на військовій базі в Небрасці. У них взяли участь голова Пентагону Марк Еспер і конгресмен-республіканець Джеф Фортенберрі. Російський МЗС засудив опрацювання американською стороною сценаріїв нанесення ядерного удару по цілях в Росії. Міністерство заявило, що США почали вкрай небезпечну гру. У 2019 Росія і США припинили дію Договору про ракети середньої і меншої дальності. Вашингтон заявив, що Москва порушує умови договору і продовжує розробляти заборонені озброєння. Як приклад була наведена крилата ракета 9М729. Росія звинувачення відкинула.

Чи розпочнеться Третя Світова? Цього ніхто не знає, але увесь цивілізований світ робить все, щоб цього не сталося. І події в Україні – це маленька піщинка в глобальній світовій політиці. Чи не стане Україна розмінною монетою після чергових зрад у Мюнхені? Насправді, все залежить від самих українців.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Переможцем Національного відбору на “Євробачення” став гурт Go-A

Коронавірус в Італії: міланський театр “Ла Скала” призупиняє роботу