Вибір чохла для телефону — процес дуже важливий

Поділитися

На сьогоднішній день чохол для телефона є найпопулярнішим аксесуаром серед користувачів мобільною технікою. У вас може не бути TWS гарнітури, утримувача смартфона або навіть повербанка, але якщо ви використовуєте телефон без захисного чохла, то ви знаходитеся в меншості. Це є приводом для того, щоб виділити кілька хвилин для знайомства з чохлами телефону.

Особливості і типи чохлів для телефонів

По суті захисний кейс має три основні особливості:

  • естетична. Чохол є відмінним інструментом для того, щоб зробити свій смартфон унікальним;
  • захисна. Чохол забезпечує надійний захист від ударів, падінь або подряпин;
  • функціональна. Певні моделі можуть працювати в якості підставки для смартфона, дзеркала або портмоне. Іншими словами, вони можуть розширити функціональність телефона.

У цій статті ми зосередимося на другому і третьому моментах. Зрештою, смаки і естетика не обговорюються, адже кожен бачить красу по-своєму.

Почнемо з типів корпусів і їх основних характеристик. Вибір дійсно вражає:

  • Накладки на задню частину телефону або чохли-накладки. Самий популярний тип корпусу, виконаний з TPU або силікону, рідше з алюмінію, пластику або полікарбонату. Різноманітність в цій групі настільки великий, що очі розбігаються.
  • Чохли-книжки виконані у вигляді гаманців або футлярів з клапаном, що відкривається в бік. Також часто мають відсіки для платіжних карт, що робить такий чохол не тільки елегантним, але і функціональним.
  • Флипперы мають схожу конструкцію з челами-книжками, за винятком того, що клапан відкривається вниз, а не в бік.
  • Бампери являють собою рамки для країв телефону без спинки. Мінімалістичне рішення, яке забезпечує невеликий захист у разі падіння … і нічого більше.
  • Кобура або сумка, яка може бути зафіксована, наприклад, на брючному ремені. Такий тип кейса вирішує проблему з транспортуванням телефону і має високий ступінь захисту.

Як бачите, світ телефонних чохлів справді багатий. Як вибрати той єдиний? 

Товщина корпусу має значення

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі чохла для телефону, це матеріал, з якого він виготовлений, а також його товщину. Ці дві особливості безпосередньо пов’язані з жорсткістю і, найголовніше, з його захисними якостями.

В даний час найбільш популярним матеріалом для виготовлення захисних чохлів є TPU — термопластичний поліуретан. Він широко використовується для виготовлення більшості чохлів-накладок. Це гарний матеріал для захисного кейсу? Так, але за умови його достатньої товщини. Що стосується ультратонких накладок товщиною до одного міліметра, то в даний час вони дуже популярні. Їх безперечною перевагою є те, що вони не збільшують розмір або вагу телефона. Однак це призводить до низького або навіть мінімального рівня захисту. Тонкий корпус, наприклад, товщиною 0,3 мм, може захистити від подряпин тільки задню частину корпусу і нічого більше.

Ну і звичайно, підбирати чохол потрібно під конкретну модель смартфона. Інакше захист буде неповним, а використання гаджета істотно ускладниться. А ось виробник не так важливий, оригінал або копія — в даному випадку не має значення. Наприклад, чохли для телефонів Xiaomi виробляють багато брендів, і великих відмінностей в якості між ними немає.

Надалівську руїну та свободівську безнадію в Тернополі подолають молоді люди на зразок Олега Синовця

Соціологія для бидла: ще вибори не стартували, а тернополянам вже призначили переможця