Зеленський звільнив Богдана і призначив Єрмака головою офісу Президента

Поділитися

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади голови Офісу президента. Про це йдеться в оприлюдненому указі 11 лютого на сайті глави держави. Іншим указом Володимир Зеленський призначив на цю посаду Андрія Єрмака, звільнивши його попередньо з посади свого помічника.

Керівник програми “Схеми”Наталка Седлецька оприлюднила інформацію про нового керівника:”

Про новопризначеного керівника ОП – Андрія Єрмака.

З цікавих фактів, маловідомих широкому загалу.

У нього є бізнес-партнер, громадянин Росії, який тісно пов’язаний з російською владною верхівкою. Його звати Рахамім Емануїлов, він бізнесмен та суспільно-політичний діяч в РФ. Вони з Єрмаком – співзасновники двох українських компаній (ще була третя, але після нашого розслідування про це – обидва з неї вийшли). Так ось – Рахамім Емануїлов в Москві має у власності банк під назвою “Інтерпромбанк”. Але не сам. А з російськими партнерами. Хто вони?

Один – зять Сергія Приходька, той який був віце-прем’єром в уряді Медвєдєва. Та засвітився у з скандалі через відпочинок та яхті з Дерипаскою та Настєю Рибкою. Нині – помічник нового очільника уряду РФ Мішустіна.

Другий – член Ради Федерації РФ, сенатор від Камчатського краю Валерій Пономарьов, єдинорос.

Третій – Ільгам Рагімов, нещодавно вийшов з акціонерів банку, але зв’язок з Емануїловим залишився по іншій лінії – вони з впливової московської общини “гірських євреїв”. Рагімов – друг та однокурсник.. Владіміра Путіна.

Ми запитували Андрія Єрмака про його російського бізнес-партнера. У коментарі нам він відповів, що Емануїлов у 90-х “просто попросив його зареєструвати тут компанію”, але “ніяка господарська діяльність через цю компанію в результаті не велася”.

Але насправді – це не так.

З моменту заснування дохід однієї з їхніх спільних фірм в Україні склав під 40 мільйонів гривень – це легко перевірити зі звітів компанії”,- пише Natalie Sedletska

Богдана було призначено головою Адміністрації президента України 21 травня 2019 року. При цьому на нього мала поширюватись дія закону про люстрацію, оскільки Богдан раніше був уповноваженим уряду Миколи Азарова з питань антикорупційної політики. Втім, Адміністрацію президента перейменували на Офіс президента, а посада голови Офісу президента у законі про очищення влади не згадувалась, тож 25 червня 2019 Богдан очолив Офіс президента.

У свою чергу, Єрмак працював помічником Зеленського також із 21 травня 2019 року.

Нагадаємо, що напередодні Андрій Єрмак в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що у Росії є бажання “завершити ситуацію в Донбасі”.

У Тернополі зірвали показ українських фільмів “Наші котики” та “Мої думки тихі”

Коли Зеленський почав довіряти дружині?