Apple погодилась виплатити $500 млн штрафу за навмисне сповільнення iPhone

Поділитися
Справа тягнеться з 2017 року, коли компанія визнала, що справді сповільнювала старі гаджети.

Як пише BBC, Apple погодилася врегулювати справу, виплативши до $500 млн штрафу. Хоча компанія заперечує, що з її боку було порушення, вона все ж вирішила виплатити штраф через витрати на тривалу судову тяганину. Остаточне рішення у справі ще має прийняти американський суддя Едвард Давіла.

В пропонованій угоді компанія планує виплатити від $310 млн до $500 млн штрафу. На виплати у розмірі близько $25 мають право всі власники iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus та SE у США. Водночас ті користувачі, які публічно заявили про проблеми з телефонами, можуть претендувати на $1,5 тис, а ті, хто надавав показання у суді, — на $3,5 тис.

У 2017 році Apple заявляла, що сповільнює старі телефони, щоб «подовжити їхній термін експлуатації». Проте критики вважають це доказом «планової застарілості» — коли виробники навмисно знецінюють старі товари, щоб спонукати користувачів купувати нову модель.

Компанія запропонувала користувачам заміну акумулятора зі знижкою, що мало б вирішити проблему. Проте виявлена маніпуляція призвела до судових розглядів у США та розслідувань в кількох європейських країнах.

Раніше за сповільнення роботи телефонів компанію Apple оштрафували у Франції на 25 млн євро. Тамтешній регулятор зауважив, що користувачів не попереджали про плановане сповільнення їхніх девайсів у майбутньому.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ дізнались, як Apple сканує переписку для пошуку насильства над дітьми, повідомляє detector.media

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Впіймали священника, який торгував зброєю з фронту

У Тернополі ледь не згоріло незаконне будівництво квартир СБУ