До 3 квітня у Тернополі карантин

Поділитися

З 12 березня до 3 квітня у школах, дитячих садочках, закладах позашкільної та професійно-технічної освіти – карантин. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету і комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє мер Тернополя Сергій Надал у своєму профілі у фейсбук.
“12 та 13 березня садочки працюватимуть в спеціальному режимі. Ви зможете залишити дитину у черговій групі, давши на це попередню згоду. Педагоги працюватимуть у звичному режимі, тому заробітну плату вдасться зберегти. Рекомендуємо вчителям навчати дітей дистанційно.
Прошу вас подбати про своє здоров’я, здоров’я дітей і батьків, для яких коронавірус є особливо небезпеним. На засіданні оперативного штабу щодо боротьби з коронавірусом в Тернопільській громаді обмежили проведення масових заходів, а також посилили заходи дезінфекції”,- повідомляє мер Тернополя.
Така ж ситуація і в області. “У навчальних закладах області з 12 березня введуть карантин, який триватиме до 3 квітня. Про це зазначили під час регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації, яке відбулося 11 березня. Такі міри прийняті згідно урядових рішень, яких необхідно дотримуватись через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. За словами голови облдержадміністрації Ігоря Сопеля, Кабінетом Міністрів України також вирішено ввести обмеження на проведення масових та спортивних заходів. «Обмеження діятимуть на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Проте, це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе лише з дозволу міжнародних організацій та без глядачів», – наголосив очільник області.

Також він підкреслив, що слід дотримуватись усіх рекомендацій медиків з приводу профілактики коронавірусної інфекції. У випадку виявлення симптомів COVID-19 необхідно терміново звернутись у телефонному режимі до сімейного лікаря, який розповість про подальший алгоритм дій.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Меркель: Коронавірусом перехворіє до 70 відсотків населення, потрібно виграти час

Під час карантину можна цікаво вчитись