В Україні запровадили карантин на три тижні: най ся діє Божа воля

Поділитися

Нарешті новий ставленик Ріната Ахмєтова – прем’єр-міністр України Шмигаль почав імітувати, що буде працювати на благо українців, а не лише олігархату. “Затравка” про подачу води кримчанам не знайшла підтримки в українському суспільстві. Особливо дико виглядала зрадницька позиція керівника уряду на фоні заяви татар Криму, що не потрібно подавати воду у Крим, бо вона піде для потреб загарбницької російської армії.

Сьогодні, аж в середу уряд Шмигаля затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Хоча про перші випадки спалаху повідомлено ще 31 грудня 2019 року. Проте, ще вчора у Борисполі з двох літаків, які прилетіли з Італії, не було застосовано ретельного огляду пасажирів.

На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабінетом Міністрів України вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні ( до 3 квітня включно).

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”. Про інші аеропорти – Львова, одеси, Харкова, херсона, Запоріжжя не згадується

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Офіційний курс гривні впав на 39 копійок

У Тернополі дезінфікують тролейбуси тричі на день, але водії маршруток як бігали в туалет в кущі, так і далі видають здачу та білети не надто чистими руками