Розпочався збір підписів щодо закриття торф’яної котельні на бульварі Просвіти, 9

Поділитися

Після трьох днів роздумів керівництво Тернопільської міської ради затвердило петицію на збір підписів

“Про закриття торф’яної котельні на бульварі Просвіти, 9”

Тернополяни, які мешкають на масиві “Дружба”, зокрема на вулицях Лучаківського, будного та Бульвару Просвіти у вересні минулого року зібрали понад 500 підписів до Президента України Володимира Зеленського, керівників служб і відомств, щодо роботи торфяної котельні. Котельня отруює навколишнє середовище, у 5 разів викиди діоксину сірки перевищують норми, у вечірній час шумовий режим не дозволяє мешканцям прилеглих будинків виспатись, оскільки шум від спалювання торфу схожий на цілодобове ревіння реактивного літака.

Дозволивши збір підписів, керівництво міської ради хоче перевірити наскільки дана проблема турбує тернополян. Тому мешканці масиву “Дружба” просять усіх, кому заважає сморід сірки, дим, не можливість займатись спортом на стадіонах 16 та 9 шкіл приєднатися до нашої петиції і поставити підпис. Зробити це можна ось

за цим посиланням.

Зміст петиції наступний

Про закриття торф’яної котельні на бульварі Просвіти, 9

Із серпня 2019 року мешканці вулиць Бульвар Просвіти, 13 та 15, прилеглих будинків з вулиць Лучаківського,13 та Будного, 32а потерпають від діяльності котельні ТОВ “Тернопільтепло”, переобладнаної під використання торф’яної крихти . Більше двох десятиліть тут працювала котельня на газі, до роботи якої не було зауважень чи скарг. З серпня 2019 року тернополяни регулярно скаржаться на страшенний гул котельні у нічний період. Заміри фахівців держспоживслужби, сертифікованих лабораторій екологічних служб свідчать, що порушується чинне законодавство України. Рівень шуму перевищує усі допустимі норми. Не менших прикрощів завдає страшенний сморід та дим від роботи котельні. Рівень викидів діоксину сірки, зафіксований експертами, перевищує норми у 5 разів.
Навіть вигрузка торфу перетворюється на двогодинний звуковий терор.
Поруч із котельнею розташований дитячий садочок №35, школа №16 та стадіони тернопільського педагогічного університету. Дуже прикро, що юні тернополяни змушені дихати цією гидотою, яка, звичайно, не покращує здоров’я.
Мешканці нашого мікрорайону змушені відмовлятись займатись спортом, оскільки після 10-15 хвилин перебування на стадіонах викликає неприємні відчуття в горлі та органах дихання.
Торф’яні технології, встановлені на газовій котельні давно застарілі і від них відмовляються у Європі.
Також мешканці прилеглих вулиць не знали про громадські слухання щодо так званого переобладнання частини газової котельні під торф’яну.
Понад 500 тернополян нашого мікрорайону підписали звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Тернопільської облдержадміністрації та інших органів влади щодо заборони діяльності торф’яної котельні.
У нашому мікрорайоні юні тернополяни почали частіше хворіти, батьки розповідають про алергічні реакції дітей, яких раніше не було. У січні 2020 року мешканець Бульвару Просвіти захворів на онкологію. До того чоловік щороку перевіряв стан свого здоров’я і не скаржився на погане самопочуття.
Оскільки протягом тривалого часу працівники торф’яної котельні намагались привести роботу свого підприємства до норм чинного законодавства, але їм це не вдалося, просимо міського голову зобов’язати керівництво КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” закрити торф’яну котельню, розірвавши договір оренди з підприємством-орендарем ТОВ “Тернопільтепло”.
На збір підписів залишилось 29 днів. Необхідно зібрати понад 300 підписів.
Підписатись можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

В Тернополі і області ввели режим надзвичайної ситуації – що про це каже закон?

У Тернополі буде 10 контрольно-пропускних пунктів