У ставки Козівщини запустили майже 400 кілограмів риби

Поділитися

Нещодавно ставки Козови та наближених сіл поповнилися новим зарибком. Риба маломірка з’явилася у водоймах сіл Вікторівка, Теофіпілка та у ставку «База», що у Козові.
Ініціатива зариблення належить місцевим мешканцям. Збором коштів та організацією процесу займався громадський активіст Сергій Добалюк.
– Три ставки зарибнили мальками коропа та щуки. У водойму в районі цукрового заводу смт. Козова випустили 260 кг коропа. Ще 100 кг малька запустили у ставок села Вікторівка та ще 30 кг щуки у ставок села Теофіпілки. До слова, останній минулого року зарибнили коропом. Запустили майже 200 кг зарибку, — розповідає Добалюк.
Акція відбулася відповідно до графіка зарибнення ставків. Зробити це слід було до настання тепла, тому що у холодній воді риба має більше шансів на виживання.
– У нашій громаді є багато рибалок-любителів. Тепер вони зможуть займатися улюбленою справою в рідних селах і не їхати, як раніше, у сусідні області. Для чого шукати кращого місця десь далеко, якщо те краще ми можемо зробити у своїй громаді, — каже Сергій Добалюк.
Активісти нагадують, що виловлювати зарибок не можна. Він має прижитися і підрости. Щуку можна ловити довжиною 35 сантиметрів і більше, короп дозволено ловити розміром не менше 25 см.

Вова Пеляк 

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Сьогодні зареєстровано один випадок з підозрою на COVID – 19 з Тернопільського району

Поки в Тернополі заробітчани в рясах наживаються на страхах людей через епідемію коронавірусу, в мечетях Мекки та Медіни заборонили читати молитви під час епідемії COVID-19