У Тернополі священники втратили відчуття реальності: церковні дзвони дезінфікують повітря

Поділитися

Незважаючи на епідемію коронавірусу, прийняті рішення Кабміном та Верховною Радою, які мають убезпечити українців від пандемії, заробітчани в рясах не бояться ні штрафів, ні кримінальної відповідальності. На сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української греко-католицької церкви йдеться:”Через пандемічну ситуацію поширення коронавірусу COVID-19, що викликає занепокоєння у цілому світі, з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, під час карантину у Тернополі священнослужителі Архикатедрального Собору щоденно молитимуться Молебень за оздоровлення недужих, за всіх медичних працівників та відвернення загрози поширення інфекції. Про початок молитви сповіщатиме дзвін Собор.

Молитва відбуватиметься щоденно, о 13.00, напередодні вже традиційної молитви Хресної дороги за мир в Україні. Храм залишається відчинений для молитви та участі вірних в усіх Богослуженнях, які відбуваються згідно графіку. Однак, є можливість долучитися до молитви за посередництвом засобів комунікації, адже Богослуження з храму транслюються також на YouTube каналі Архикатедрального Собору.

«Власне, дзвін є давнім інструментом не тільки сповіщення про церковні події, але його вібрація, очищує навколишній простір від хвороботворних мікробів. Молекулярні структури вірусів грипу, чуми, скарлатини, кору, тифу, холери згортаються й перетворюються на кристалики. Відбувається справжня стерилізація повітря», – повідомляє facebook сторінка Архикатедри.

Схожу маячню городить Архієпископ Тернопільський і Кременецький Православної церкви України Нестор. Змін у розпорядку богослужінь чи традиційних заходів не буде взагалі. Так ніби загрози епідемії не буде.
Заробітчани у рясах розуміють, що нещасні віруючі шукатимуть підтримку, допомогу, розраду і, звичайно, прийдуть до храмів. А там – жодних обмежень. ХТО відповідатиме за таку маячню церковників?

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp



Регулярний секс допоможе в боротьбі з коронавірусом

У Тернопільській області дві підозри на COVID-19