В Ірані переплюнули істерику мешканців Микулинець, Нових Санжар та Винників: підпалили лікарню, куди нібито привезли хворих на коронавірус

Поділитися

Істерія з коронавірусом у світі яскраво демонструє в яких країнах проблема з освітою її мешканців і відповідно з адекватною реакцією. У цивілізованих країнах влада зрозуміло пояснила своїм громадянам що треба робити, щоб здолати цю проблему. І навіть хто з громадян не чув цих аргументів сам знайшов в інтернеті адекватну інформацію, а не “істеричну жовтуху” з таблоїдів та та істеричних телесюжетів. У США, Європі та інших частинах цивілізованого світу люди повелися гідно і досі не демонструють середньовічних фобій. В Україні представники влади спочатку поводились з українцями як зі стадом баранів, а потім частина українців продемонстрували, що наша освіта не готує людей з критичним мисленням та здатністю проаналізувати ситуацію.

Але на фоні подій в Ірані, де з освітою і владою повний триндець, українці виглядають не такими й дикунами…

Жителі міста Бандар-Аббас вийшли на протест проти разміщення на карантин хворих співвітчизників з міста Кум.
За повідомленнями іранських ЗМІ, в п’ятницю в іранському місті Бандар-Аббас підпалили клініку, так пішли чутки, що в ній знаходяться пацієнти з коронавірусом з іншого міста.

Поширюються чутки про те, що 10 заражених людей були перевезені з міста Кум, епіцентру вірусу в Ірані , в клініку Таухіда, згідно з повідомленнями в соціальних мережах.

Тим не менш, напівофіційне агентство Fars News послалося на заяви про те, що людей переводять в південне місто Бандар-Аббас, як на “необґрунтовані чутки” і що ця інформація “розлютила” деяких жителів, які потім підпалили клініку. У лікарні є спеціальне відділення для пацієнтів з коронавірусом, повідомляє речниця відділу зв’язків з громадськістю Медичного університету Хормозгана Фатіма Норузян. Вона додала, що будь-які чутки про те, що пацієнти знаходяться в клініці, “просто брехня”.

Іран підтвердив у суботу 205 нових випадків коронавірусу за останні 24 години, повідомляє іранське державне телебачення.

Число загиблих в результаті спалаху в Ірані досягло 43, повідомив державному телебаченню медичний чиновник, додавши, що кількість інфікованих по всій країні дсягнула 593.

“На жаль, дев’ять осіб померли від вірусу за останні 24 години. Число загиблих зараз 43. Кількість нових підтверджених випадків зараження з учорашнього дня становить 205, загальне число підтверджених заражених людей 593”, – сказав Кіануш Джаханпур на державному телебаченні.

За його словами, Ісламська Республіка готується до того, що “десятки тисяч” прийдуть тестування на вірус, що підкреслює стурбованість щодо спалаху там.

Кілька країн, у тому числі Бахрейн і Кувейт, призупинили поїздки в країну, щоб стримати спалах.Іран, який має найвищий показник смертності за межами Китаю, дав доручння закрити школи до вівторка, а уряд продовжив термін закриття університетів і заборону на проведення концертів і спортивних заходів на тиждень.

Кілька високопосадовців, включаючи віце-міністра, заступника міністра охорони здоров’я і п’ять законодавців, дали позитивний результат на коронавірус, так як швидке поширення спалаху змусило уряд закликати людей залишатися вдома.

В суботу іранські ЗМІ повідомили, що один парламентарій, обраний у ході іранських виборів 21 лютого, помер від коронавірусу.

Офіційне інформаційне агентство Mehr повідомило, що офіційний представник уряду Ірану проведе свою щотижневу прес-конференцію онлайн через спалах. У четвер заступник глави медичного університету Кума заявив, що Іран може вдатися до створення польових лікарень в Кумі, оскільки лікарні досягли максимальної навантаженості через спалах коронавірусу в місті.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

27 лютого у тернопільському “Палаці Кіно” відбулася зустріч глядачів з творчою командою фільму “Толока”

41-річний жартівник повідомив про хворого сусіда на коронавірус