Незважаючи на епідемію коронавірусу, з обласної лабораторії дані не надходять, а тому статистика радує чиновників, що ніхто не захворів

Поділитися

Як повідомляє у соцмережі керівник штабу в Монастириську Павло Дронь, станом на 22.00  годину інформація з обллабораторії не поступила. “Якщо не поступлять дані і на ранок, то вийду ввечері”,- пише чиновник і нагадує старішу інформацію:”На цей час в Монастириському районі виявлено інфікованих коронавірусом – 107 осіб. В районі обстежено 519 осіб, в т.ч. 235 медиків.
В Монастириському шпиталі 23 хворих (1 – важкий стан, 22 – середній). В Тернопільській лікарні 6 (4 – середня, 2 – легка форма). Інші 77 хворих на самоізоляції вдома”.

Тим часом з Козови офіційні новини такі:”

Козівський районний штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 інформує:
Станом на 5 квітня 2020 року в Козівському районі підтверджено 14 випадків захворювання на коронавірус.
В Козівській лікарні 2 хворих знаходяться в реанімації, яким підключено апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), 2 перебувають в інфекційному відділені, решту 5 осіб, в яких встановлено позитивний результат на коронавірус , мають легкий ступень зараженості, не потребують госпіталізації – перебувають на самоізоляції під дистанційним наглядом сімейних лікарів та контролем поліції.
Вчора, 4 квітня 2020 року, Козівська лікарня отримала від департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА один апарат ШВЛ, який того ж дня було встановлено і підключено до хворого.
Також 4 квітня 2020 року відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Козівській райдержадміністрації, на якому було розглянуто питання про вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, запобігання поширенню на території Козівського району коронавірусної хвороби COVID -19.
По даному питанню було прийнято такі протокольні рішення:
– На виконання пункту 2 рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації (протокол №13 від 03 квітня 2020 року) та з метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) з урахуванням статей 29, ЗО, 32 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” і постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19” рекомендувати органам місцевого самоврядування Козівського району запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів (з 00 год. суботи до 6 год. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів, починаючи з 13 год.00 хв. 4 квітня 2020 року).
– Органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та господарювання забезпечити неухильне виконання вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255) відповідно до вимог Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».
– Інформувати населення про визначення меж на території карантину, а також впровадження профілактичних протиепідемічних та інших заходів.

Керівництво Козівського районного штабу: Скобляк І.Р., Маркевич Б.Г., Репела П.Й.”.

Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом дипломатично повідомляє, що НОВИХ ПІДТВЕРДЖЕНИХ ВИПАДКІВ COVID-19 НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ СТАНОМ НА 22:00 5 КВІТНЯ НЕМАЄ. АЛЕ ЧИ НАДХОДИЛИ НОВІ ДАНІ – НЕ ЗГАДУЄТЬСЯ.

ЗАГАЛОМ В ОБЛАСТІ 160 ХВОРИХ
ℹ️Згідно з даними обласного лабораторного центру станом на 22:00 5 квітня на Тернопільщині 160 випадків COVID-19, 2 – летальних.
?106 – жителі Монастириського району (1 – летальний)
?18 – жителі Заліщицького району
?13 – жителі Козівського району (1 – летальний)
?8 – жителі міста Тернополя
?7 – жителі Кременецького району
?3 – жителі Бучацького району
?3 – жителі Підгаєцького району
?1 – житель Тернопільського району
?1 – житель Бережанського району
? В Україні 1308 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 37 летальних випадків від COVID-19. Загалом 28 осіб уже одужало — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

***
В Україні вже більше 1300 випадків коронавірусу, 37 летальних
“Протягом доби отримано 83 повідомлення про підтвердження COVID-19 за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я та обласних лабораторних центрів”. Усього зафіксовано 37 летальних випадків, 28 людей одужали.

“Підтверджено 1308 випадків COVID-19 (станом на 22:00, 5 квітня). Протягом доби отримано 83 повідомлення про підтвердження COVID-19 за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я та обласних лабораторних центрів. Усього отримано 37 повідомлень про летальні випадки від цього захворювання. 28 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі”,- йдеться в офіційному повідомленні Центру громадського здоров’я

Підписати петицію за чисте повітря у Тернополі можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко почав виправдовуватись чому не приїхав в епіцентр захворювань на коронавірус на Тернопільщині

Від коронавірусу помер 57-річний священник із Заліщик