Перші жертви коронавірусу в Америці померли 6 і 17 лютого. А в Україні ще в січні?

Поділитися

Каліфорнійські лікарі встановили, що дві людини, які померли 6 і 17 лютого, померли від коронавірусу, таким чином інфекція поширилася в США і призвела до перших смертей раніше, ніж вважалося, повідомляє портал MSN.

Такі висновки були зроблені після аналзіу тканин, отриманих під час розтину двох осіб, що померли в окрузі Санта-Клара штату Каліфорнія.

“Той факт, що на початку лютого були випадки смерті, викликані COVID-19, дуже важливий, оскільки це означає, що вірус існував набагато довше, ніж передбачалося раніше”, — сказав Джеф Сміт, лікар і керівник округу в Санта-Кларі.

До цих пір вважалося, що перша смерть від коронавірусу в США сталася 29 лютого.

За словами представниці місцевого департаменту охорони здоров’я Сари Коді, ці випадки можуть бути лише “вершиною айсберга”, оскільки лікарі продовжують розслідувати смерті у січні-лютому і можуть незабаром встановити значно більшу кількість ранніх незареєстрованих жертв коронавірусу. У свою чергу це означає, що епідемія була масштабнішою і поширювалася швидше, ніж вважалося, таким чином і справжнє число заражених і померлих повинно бути вище і без того найбільших у світі показників на території США.

Наразі в США з початку епідемії було підтверджено 840 тисяч 476 випадків зараження і 41 758 смертей від COVID-19.

13 січня на телеканалі 1+1 вийшов сюжет з Тернополя журналіста Світлани Павук. У ньому йшлося:”Лікарні Тернополя переповнені пацієнтами з вірусною пневмонією. Лише в одній – міській – майже пів сотні хворих з таким діагнозом, п’ятеро – тяжкі в реанімації, троє померли. Це вірусна пневмонія, і в неї дуже стрімкий перебіг. Якщо вчасно не звернутися до лікарів, людина буквально згорає”

Державний секретар Майк Помпео сказав у середу, що Сполучені Штати твердо переконані у тому, що Китай вчасно не повідомив ВООЗ про появу хвороби.

Він заявив, що одним з головних обов’язків ВООЗ було вимагати від Китаю повну інформацію вірус.

“Навіть після того, як (китайська комуністична партія) повідомила ВООЗ про спалах коронавірусу, Китай не надав усю інформацію”, – сказав Помпео журналістам.

“Упродовж місяця не було надано інформації, що хвороба передається від людини до людини, аж поки вона не з’явилася в усіх провінціях Китаю. Була накладена цензура на тих, хто намагався попередити світ. Зразки аналізів були знищені”, – заявив американський посадовець.

За словами Помпео Китай недостатньо допомагає світові з’ясувати, як з’явився цей новий коронавірус.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

23 квітня у Тернопільській області додалось 28 хворих на коронавірус

20-річна жителька Збаражчини обікрала сестру співмешканця