Позакривали школи і лікарні, а тепер будують, щоб свої фірми заробили мільйони?

Поділитися
А будують зі старої цегли, яка вкривається цвіллю..

На сторінці Тернопільської облдержадміністрації повідомили сьогодні, що На Тернопільщині триває «Велике будівництво». 5 шкіл, 5 садочків та 5 стадіонів збудують на Тернопільщині у рамках президентської програми «Велике будівництво». Стартувала програма 1 березня. Заплановане будівництво дитячих садочків у с. Біла Тернопільського району та у с. Слобідка Козівського району, реконструкція Теребовлянського ясел–садочка «Сонечко», капітальний ремонт НВК у с. Лозова Тернопільського району, реконструкцію ясел-садочка в м. Монастириська. Також кошти спрямують на реконструкцію шкіл у селах Нове Село Підволочиського району, Новий Тараж Кременецького району та Трибухівці Бучацького району, на капітальний ремонт НВК у м. Хоростків та на будівництво загальноосвітньої школи І ступеня з дошкільним закладом у с. Підгороднє Тернопільського району. Передбачена програмою «Велике будівництво» і розбудова об`єктів спортивної інфорастурктури. У планах – реконструкція міського стадіону в смт Микулинці Теребовлянського району, реконструкція спортивних майданчиків Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ №7, реконструкція спортивного майданчика Чортківського державного медичного коледжу, реконструкція спортивного ядра загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів у м. Кременець, будівництво мультифункціонального спортивного майданчика для ігрових видів спорту у м. Чортків.

За часів Порошенка на Тернопільщині будівництво за кошти платників податків освоювали фірми, близькі до нардепа Заставного, у схематозі Кузяка та Барни. Тепер “ліплять” не до дат, як за совка, а до якоїсь міфічної цифри 100 – національний проект «Велике будівництво» — спільна ініціатива Президента Зеленського та уряду хто-зна кого. Його мета — побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. У планах – протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Водночас лише у Тернопільській області планують закрити 50 шкіл. Про це доповідала в грудні 2019 року заступниця начальника обласного управління освіти і науки Анна Зварич на нараді з реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в області.

Медична реформа  на Тернопільщині мала познущатися з нашого краю ось так: у планах – поділити область на госпітальні округи. Відповідно, діятимуть три так звані повітові лікарні, які представлятимуть північний, центральний та південний  регіони. Окружними стануть Кременецька і Чортківська районні лікарні та Тернопільська міська лікарня № 2.

Але епідемія коронавірусу, напевно, внесе свої суттєві корективи у реформу хапуг при кориті.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У Тернопільській області 33 нових заражених вірусом COVID-19

Скільки заробляють на так званій дезінфекції фірми у Тернополі?