Шахрай видурив у 34-річної тернополянки 5 тисяч гривень

Поділитися
Шахрайська схема «До вас телефонує служба безпеки банку», незважаючи на тисячі застережень, й надалі успішно збагачує аферистів. Краяни або не хочуть вдаватися до здорового глузду, або ж втрачають здатність логічно мислити, коли їм повідомляють про можливість втратити кошти.
Історію про проблеми в системі, необхідність терміново відновити усі персональні дані клієнта, аби зберегти гроші на рахунку, почула по телефону ще одна мешканка обласного центру. Зі слів 34-річної жінки, про такі шахрайства вона читала, однак аж ніяк не сподівалася що сама стане жертвою. Але словам шахрая вона сліпо повірила і виконала всі вказівки. Зачитала коди, які прийшли на мобільний і, начебто, підтверджував те, що з картку захищено від взлому. А у цей час шахрай  через банкомат скористався послугою «готівка без картки» і зняв з рахунку майже 5 тисяч гривень. Тож, вкотре застерігаємо: у жодному разі не надавайте особисту інформацію у відповідь на дзвінки із банку. Краще самі телефонуйте на офіційний номер  вашої фінустанови і з’ясуйте ситуацію. Наголошуємо, що працівник банку ніколи не буде дзвонити до вас аби взнавати секретну інформацію. Якщо вас просять надіслати пароль або інші карткові дані, не робіть цього, поки самі не зв’яжетесь із банком і не переконаєтесь, що це не спроба шахрайства.
Практикуючи купівлю-продаж через Інтернет, краще заведіть для цього окрему картку. І зберігайте там стільки грошей, скільки потрібно для конкретної операції, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Чоловік з Козівського району так побив вагітну дружину, що вона на третій день втратила дитину

У Байківцях тернополянин застрелив зайця з порушенням правил полювання