У Збаражі лікарі скаржаться на брак засобів індивідуального захисту, а головний лікар все заперечує

Поділитися

Мешканець Збаража Андрій Рудан повідомив у соцмережі про ситуцію у їхньому медичному закладі:”Коли в Україні почалась епідемія коронавірусу, то ми, збаражчани, згуртувались і почали збирати кошти для закупівлі засобів індивідуального захисту нашим лікарям. Чому почали це робити? Бо чудово розумієм, що жодний апарат ШВЛ нікому не допоможе, якщо лікар захворіє та не зможе працювати. Це розуміють всі, окрім в. о. головного лікаря КНП «Збаразька центральна лікарня» пана Валерія Суконніка, який понад 6 років очолює нашу лікарню. Чому я так вважаю? Наведу лише один приклад його діяльності ( точніше бездіяльності) і самі зможете дати оцінку Валерію Суконніку як керівнику. Так ось, Збаразька районна рада 20 березня 2020 року своїм рішення виділила майже 300 тис грн на ремонт інфекційного відділення та 1 105 000 грн для закупівлі засобів індивідуального захисту, апарату ШВЛ та іншого необхідного для боротьби з корона вірусом, а 03 квітня – ще 150 000 грн. Із даних сум освоєно лише кошти на ремонт інфекційного відділення! І все! Розумієте? Жодних рухів аби закупити такі необхідні засоби захисту, апарат ШВЛ та інше. Натомість, пан Суконнік написав заяву з проханням про складання повноважень в.о. головного лікаря. Хіба такою повинна бути позиція людини, яка 6 років керує медзакладом???

“Медичні працівники інфекційного відділення пишуть,що навіть антисептиків для рук немає (по 150 мл)”, – повідомляє Андрій Рудан.

На доказ своїх слів подаю інформацію із системи прозоро із якою видно, що після проведення сесії є лише один звіт про укладений договір ( ремонт приміщення) та ЖОДНОЇ іншої закупівлі. І це при тому, що виділено більше 1 млн грн. Сумно.

Друзі, що скажете з цього приводу?

Коли в Україні почалась епідемія коронавірусу, то ми, Збаражчани, згуртувались і почали збирати кошти для закупівлі…

Опубліковано Андрієм Руданом Вівторок, 7 квітня 2020 р.

в. о. головного лікаря Збаразької лікарні стверджує, що медики повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, а…

Опубліковано Андрієм Руданом Середа, 8 квітня 2020 р.

Голова Збаразької районної ради Світлана Бондар оприлюднила у соцмережі ось таку інформацію:”

Сьогодні відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка зібралася на наше прохання, щоб заслухати інформацію керівника районної лікарні про стан готовності медзакладу до прийому та лікування хворих на COVID-19, індивідуального захисту медиків, наявність матеріального резерву, необхідного медичного обладнання, а також почути інформацію про використання коштів районного бюджету та позабюджетних коштів для запобігання поширення коронавірусу. За оперативніть і розуміння ситуації щиро дякую усім причетним.
В .о директора КНП “Збаразька центральна лікарня” Валерій Суконнік запевнив усіх нас, що ситуація контрольована, медзаклад забезпечений усім необхідним для захисту медперсоналу і надання медичної допомоги пацієнтам, принаймні на сьогодні. Закупівлі він буде проводити за необхідності, щоб раціонально використати кошти районного бюджету. З його слів, для нього незрозумілим є звернення працівників інфекційного відділення, які написали районній раді, що вони не забезпечені усім, щоб ефективно та оперативно відреагуати на спалах інфекції. Валерій Суконнік запевнив, що є все.
Відповідно до рішення місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, керівник медзакладу тепер щотижня буде звітувати щодо забезпеченості лікарні необхідними засобами індивідуального захисту медперсоналу, дезрозчинами, обладнанням тощо.
Важливо! Зберігайте спокій, носіть маску в громадських місцях, не забувайте мити руки! Будьте здорові!

Підписати петицію за чисте повітря у Тернополі можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

У селі Криве відкрили свиноферму за 260 метрів від школи і дитсадка

У Тернополі оштрафували 8 осіб за порушення карантину