Реформа Авакова у поліції вдалася на славу: оперативник у службовому кабінеті зґвалтував свідка, вдягав противогаз і стріляв над головою

Поділитися

Зґвалтування та катування у приміщенні відділення поліції Київщини

Державне бюро розслідувань затримало двох поліцейських Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції Головного управління національної поліції  в Київській області

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка – вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Слідчі готують повідомлення про підозру затриманим та вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування, катування та перевищення службових повноважень.

Встановлено, що обвинувачені – 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

Досудове розслідування здійснюється ДБР за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Поліцейських затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою отримання всіх доказів, а також встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

***

Голова Національної поліції України Ігор Клименко ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу відділу поліції в Кагарлику, що на Київщині. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Національної поліції у понеділок, 25 травня. Клименко також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу і звільнив поліцейських, яких підозрюють у скоєнні злочину. Як зазначається у повідомленні, напередодні до поліції надійшло повідомлення про звернення до лікарні в Кагарлику жінки, яка заявила про побиття та зґвалтування. За словами жінки, до правопорушень були причетні співробітники поліції. “Вказане повідомлення відразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна”, – йдеться у повідомленні. Співробітники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників Кагарлицького відділу, їх помістили в ізолятор тимчасового тримання. Інформацію передали до Державного бюро розслідувань (ДБР). Згодом відділ комунікації поліції Київської області повідомив, що у Кагарлик відряджені представники обласного управління поліції, які здійснюватимуть керівництво місцевим відділом. Весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції виведено поза штат для подальшої атестації кожного працівника.

Тим часом на сайті ДБР повідомляється, що слідчі територіального управління бюро у Києві затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділу поліції за фактом зґвалтування та побиття.

 

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Загниваючий тернопільський театр також територія поширення і толерування сексизму, об’єктивації та упередженого ставлення до жінок?

У Польщі українські огірки видавали за місцеві, щоб привернути патріотичних покупців