У боротьбі з торф’яними котельнями у Тернополі краще вибрати нового мера чи блокувати дороги?

Поділитися

Про запізнілу відписку мера Тернополя Сергія Надала на петицію тернополян щодо закриття торф’яної котельні інтернет-газета “Про все” повідомляла 6 травня. 

Нагадаємо, понад три сотні тернополян просили міського голову зобов’язати керівництво КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” закрити торф’яну котельню, розірвавши договір оренди з підприємством-орендарем ТОВ “Тернопільтепло”. Мер відмовився виконати волю мешканців, оскільки заробляння на здоров’ї тернополян – це його родинний бізнес.

Далі ще більше – якщо не працюють торф’яні котельні – Надал лякає відключенням теплої води на все літо. Мовляв, такі погані активісти захотіли чистого повітря у Тернополі, так тепер усе місто нехай сидить без гарячої води. Нібито грошей бракує. А от возити за сотню кілометрів торф’яну крихту з Шумська – нормально. Звісно, для його кишені. І це у передвиборчий рік! Міський голова Тернополя Сергій Надал остаточно втратив відчуття реальності, прагнучи забрати дачні ділянки у мешканців файного міста, а програвши суд – ігнорує його рішення.

Таке можливе, коли мер і його команда відчувають свою безкарність та впевненість у перемозі на виборах. Мовляв, купили правоохоронців, зазомбували примітивних бидло-виборців, які за гречку, браковану бруківку і пусті патріотичні гасла знову проголосують. Так, команда тягнибакса завжди орієнтувалась на неосвічений електорат. Проте 10 років керування продемонстрували, що Надала, як і Путіна в Росії, вже давно треба усувати від керма управління. Його оточення користується російськими політологічними розробками на зразок того, що не має нікого в Тернополі, хто б міг управляти добре містом. Знайоме щось? В Росії теж нібито без Путіна нікуди. А насправді у Тернополі, як і в будь-якому місті чи країні, потрібне лише ефективне використання коштів та контроль за фінансовими потоками. І точно вже без Надала і його посіпак-злодюжок. Як в Росії – без кремлівського карлика.

Щодо торф’яних котелень, то наразі одна з них – на бульварі Просвіти – відключена через активне обговорення у Тернополі, інформаційний резонанс від спротиву мешканців Дружби та завершення опалювального сезону. Проте, включити цю заразу можуть у будь-який момент, як це було у серпні 2019 року. У юридичній площині від громадськості Тернополя сьогодні відмахнулися у Міністерстві енергетики, у службі захисту прав споживачів та державній екологічній інспекції. Нас послали у суд. Не реформований, корупційний суд. Це те саме, як послати подалі на три букви, перепрошуємо за грубість. От дачники виграли суди усіх інстанцій – а мер просто не виконує їхнє рішення.

Фактично, захист прав тернополян залежить від них самих. Один з найефективніших – перекриття вулиць на пішохідних переходах у рамках чинного законодавства. Звісно, коли завершиться карантин. А ще ефективніше – вибрати 25 жовтня нового мера Тернополя, який у своїй передвиборчій програмі запише закриття торф’яних котелень у Тернополі у 2020 році. Якщо ж дурнів виявиться більше у файному місті – продовжувати перекриття доріг до повного виконання вимог. Ну ви ж не хочете дихати цією гидотою – діоксином сірки, який перевищує норми у 5 разів?!
[poll id=”254″]













Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Сьогодні в Тернопільській області кількість хворих на коронавірус перетнула першу тисячу

Моспархат й далі шокує вату Тернопільщини