Шахраї й надалі заробляють на чесності та довірі

Поділитися

За минулу добу двоє мешканців області потрапили в тенета шахраїв торгуючи та купуючи в мережі Інтернет.

Жителька Тернопільського району хотіла придбати холодильник. Знайшла товар на сайті сконтактувалася з продавцем, той навіть зменшив ціну техніки. Жінка, згідно домовленості, перерахувала три тисячі гривень і стала чекати доставки товару. Та марно. Шахрай заробив гроші та зник.

Натрапила на афериста в мережі і мешканка Бучацького району. Вона хотіла придбати великий каркасний басейн. Справно оплатила понад 4 тисячі гривень, а поплавати в ньому краянці так і не довелося. Спочатку продавець пояснював, що посилка просто запізнюється, потім зовсім не відповідав на повідомлення, а згодом – взагалі зник. Товар так і не знайшов нового господаря, натомість заробив невідомий зловмисник, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Вкотре застерігаємо: не довіряйте невідомим людям свої гроші, замовляйте товар, а оплачуйте вже під час отримання! Вас одразу має насторожити той факт, що продавець відмовляється від післяоплати! Більше довіри викликають продавці, які працюють вже декілька років та мають непогану репутацію. Почитайте відгуки про роботу сайту або конкретного продавця. Не довіряйте великій кількості позитивних вражень, адже їх часто пишуть на замовлення. Торгуйте безпечно!

 

Поліцейські затримали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування залізничної колії в Тернополі

Тепер кавказці з тернопільського ринку мають платити не тільки “правоохоронцям”, але й “полтініку”?