Декан історичного факультету Тернопільського педуніверситету платив студентам за зміну виборчої адреси?

Поділитися

39-річний освітянин організував схему штучного збільшення кількості виборців серед студентів.

Поліція викрила зловмисників, які організували схему штучного збільшення кількості виборців у Тернопільській, Житомирській та Одеській областях. Вони незаконно збирали персональні дані та вносили неправдиві відомості про зміну місця реєстрації до органу ведення реєстру. На таких виборчих адресах порушники реєстрували від 50 до 300 осіб. Про це у четвер, 22 жовтня, повідомила прес-служба національної поліції.

У Тернопільській області схему штучного приросту виборців організував декан одного із вищих навчальних закладів. Він платив студентам за зміну виборчої адреси, а перереєстрацію та подання заяв здійснював прямо в університеті. Поліція не повідомляє його ім’я, однак, як вдалося з’ясувати ZAXID.NET, йдеться про Володимира Міська – декана історичного факультету Тернопільського національного педагогічно університет ім. В. Гнатюка. Він також є депутатом Тернопільської міської ради від «Європейської солідарності» та балотується туди знову.

Володимир Місько кандидує в депутати Тернопільської міськради від «Європейської солідарності».

Водночас поліція не повідомляє ні сум, які декан пропонував студентам, ні кількості студентів, яких таким чином вдалось спонукати до вчинення протиправних дій.

Заяви про зміну реєстрації порушники подавали у паперовому та у цифровому вигляді, зокрема у Одеській області вони використовували цифрові підписи громадян, отриманні в шахрайських спосіб. А на Житомирщині персональні дані, необхідні для зміни реєстрації, просто купували.

Під час обшуків у фігурантів справи на території Тернопільської, Житомирської та Одеської областях поліція виявила документи, мобільні термінали та комп’ютерну техніку, з якої вносилися відомості у бази даних Державного реєстру виборців.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про фальсифікацію виборчих документів та надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до п’яти рокыв позбавлення волі.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Сьогодні 7 тисяч 517 нових хворих і 121 померлий від COVID в Україні за добу

На Тернопільщині від отруєння газом загинула родина