У Тернополі навіть під час виборів не соромляться забудувати 9,5 гектарів парку “Загребелля”. А ви далі голосуйте за Надала і депутатів міської ради

Поділитися

Згідно проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Львівська, межа території парку «Загребелля», вул. Бригадна, вул. Глибока Долина, вул. Тернопільська у м. Тернопіль» планується будівництво двох 10-ти поверхових та одного 8-ми поверхового будинку. Оскільки проєктна територія площею 14,18 га, на 70% знаходиться в межах РЛП “Загребелля”, таке будівництво створюватиме додаткові ризики порушення та деградації природних комплексів і компонентів в межах заповідного об’єкта міста. Окрім цього, пропоноване будівництво багатоквартирних житлових будинків, разом із відповідною інфраструктурою (під’їзні шляхи, пішохідні ділянки, автостоянки, гаражі, прогулянкові території тощо), ставить під загрозу знищення 9,5 га зеленої зони міста Тернопіль.

А враховуючи те, що у межах КЗЗМ Тернопіль дефіцит зелених насаджень становить близько 2 тис. га., будь-яка антропогенна діяльність на території природних угідь міста (особливо зеленої зони) є необґрунтованою та екологічно небезпечною. Тому у гарячий період передвиборчих змагань та обіцянок звертаюсь до керівництва Тернопільської міської ОТГ, зокрема керівників профільних відомств, не допустити пропоноване будівництво та чергове знищення зелених насаджень міста!

Керівник Тернопільського міського відокремленого підрозділу Національного Екологічного Центру України Ігор Кузик

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Злодій обікрав медичну лабораторію Тернополя під час епідемії коронавірусу

Донька вбила маму на своєму ювілеї, бо старенька жінка вийшла з кімнати