У виборчому штабі мера Тернополя паніка: 90% літніх виборців не прийдуть на дільниці через страх заразитися коронавірусом

Поділитися

З весни 2020 року у виборчому штабі міського голови Тернополя Сергія Надала не сумнівались у його перемозі. Мер домовився фактично з усіма основними гравцями. Сильних конкурентів не передбачалось. Для імітації бурхливості процесу довелося залучити заступника Леоніда Бицюру. Від Заставного виставили пиячка-гінеколога, який був посаджений у крісло голови облради для керованості процесами, а тепер буде нібито пересаджений у крісло секретаря Тернопільської міської ради. Ще одним контрольованим кандидатом є Віктор Гевко з “Слуги народу”. Тамада фактично не проводить зустрічі з виборцями, спілкується примітивно у соцмережах з молодшою аудиторію. Якщо у Надала є лишень 100 тисяч підписників у Фейсбуці, але за пів року рівень переглядів новин впав у 8-10 разів, то ненав’язлива і подекуди неграмотна промоція Гевка сприймається як свіжий ковток повітря. І у Гевка понад пів мільйона підписників лише в Інстаграмі. Звісно, Віктор не панацея, але в очах молоді це 100% краще, ніж злодій тягнибакса, який прикривається патріотизмом. Звісно, молодь не в курсі, що у 2015 році Віктор Гевко вже невдало балотувався разом з братом в депутати від …Блоку Петра Порошенка. А до того Гевко-тамада очолював “комсомольців” Ющенка на Тернопільщі – “Молодіжний Союз “Наша Україна”. А вгадайте, хто очолював організацію на всеукраїнському рівні? Сумнозвісний Степан Барна, який послужив трампліном для мерської кампанії Романа Заставного у 2006 році.

Тому ідеалізувати Гевка не варто. Люди увесь час шукала шлях до владного корита. І таки, здається, знайшла. Соціологічна група “Рейтинг” поширила днями інформацію щодо соціологічних особливостей тернопільського виборця: 60% опитаних вважають, що справи у місті рухаються у правильному напрямку, однак 29% – протилежної думки. На місцевих виборах 25 жовтня чверть опитаних (25%) мають намір підтримати місцеву партію, а 57%  – національну. Під час проведення опитування у вересні 69% тернополян відповіли, що однозначно візьмуть участь у місцевих виборах, ще 11% – скоріше візьмуть участь і 18% – малоймовірно або точно не голосуватимуть. Більше тих, хто мали намір голосувати – виборці старшого покоління.

Однак вже у жовтні, після постійної “червоної зони” карантину, старше покоління масово відмовляється брати участь у виборах. У різних штабах цифра ця сягає 80-90%. На це є дві причини: не має за кого голосувати і страшно захворіти на коронавірус.

Як відомо, більшість схем підкупу виборців ґрунтувалась якраз на малозабезпечених літніх виборцях. На це розраховувала свободівська влада. Тепер усі кандидати на посаду міського голови Тернополя зрівнялись у шансах. Все залежить від того, наскільки кожна політична сила і кандидат в мери змобілізує свій електорат.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Прокуратура оскаржуватиме вирок хуліганам, які жорстоко побили тернополянина біля нічного клубу “Марципан”

Від коронавірусу помер український блогер Дмитро Стужук – фітнес-тренер і батько трьох дітей