Хто очолить Тернопільську обласну раду?

Поділитися

25 листопада о 10 годині відбудеться перше пленарне засідання новобраної сесії Тернопільської обласної ради у конференцзалі адмінбудинку обласної ради. Традиційно, голова обласної територіальної комісії оголосить результати виборів, вручить нообраним депутатам посвідчення. Після цього депутати будуть мірятися. У кого більше капіталів та умінь домовлятися. Традиційно, переможці виборів – партія, яка зайняла перше місце, висуває свого кандидата на посаду голови облради. Цього разу це порошенківська “єврейська європейська солідарність”. Нічого особливого. Колишні регіонали, кнопкодави та різноманітна мерзота, замаскована під патріотів за яку проголосували 22,55% наївних ідіотів. Вони висуватимуть попандопуло клану Заставного – Степана Барну. Степан вже 4 роки мордував область на посаді голови Тернопільської облдержадміністрації при президенту Порошенку. Тоді дороги в області ремонтували по 40 метрів за “кізяковими схемами імені юлика”, в облраді не помічалось кнопкодавство проти якого загинула Небесна Сотня, регіонали захищались особисто Барною і всім незгідним погрожувалось відправити на російсько-український фронт, а гроші випадали пачками з-за картин під час прямих ефірів національного телеканалу. Друге місце виборці віддали прислужникам янучар – партії “Свобода” – 16,45%. Від них претендує на посаду голови облради імбецил з примітивним мовленням Місько Головко. Так, це той самий нардеп, який рятував чорну бухгалтерію фінансового донора Партії Регіонів, а потім доказував, що він білий і пухнастий. Місько відзначився ще за першої своєї каденції депутатом міської ради, коли у 2006 році хотів попіаритись на патріотизмі, наполягаючи на переіменуванні обласної бібліотеки. Політичне нещастя говорило, що бібліотека носить ім’я комуніста Затонського, хоч насправді декомунізація відбулась ще в 90-х. Довго журналісти та депутати сміялись з тягнибаксівського клоуна, який нібито закінчив навчання з червоним дипломом і не вилазив із бібліотеки. Це вже згодом було двічі нардепство, співпраця з ригами, руськоправославними новинськими, побудова автомийок на комунальній землі без будь-яких документів, купівля ринку “Купон” та будівництво без будь-яких документів багатоповерхівки навпроти “Збруча”.

[poll id=”3″]

Як відомо, в облраді засідає 64 депутати. Звісно, значна частина прогулює засідання, а має мандат, щоб вирішувати свої справи. Так ось, порошенківці завоювали на цих виборах 17 місць (22.55%). Свободівці -13 (16,45%). Разом – це навіть не половина голосів. І тут починають діяти кулуарні домовленості. Перш за все, нардеп-регіонал Чайківський вирішив не складати мандат у Верховній Раді. Це було зрозуміло й до виборів. Хоча тоді говорилось, а раптом влада у столиці створить виконкоми при облрадах і тоді голови облрад стануть реальними керівниками, а не декларативними. Як не як – 9 мільярдів гривень на рік бюджет Тернопільщини. Але поки в Зеленського розчухаються… Завдяки співпраці свободівців і “За майбутнє”, останні отримали кілька місць в Тернопільській міській раді. Перша сесія міськради показала як роблять Надалу “політичний мінєт” всілякі там люПкивовки, цибульські та екзотичні ергешови. Кажуть, в облраді свободівці теж будуть “трах*тись” з ригіаналами із “за майбутнє”. Тим більше, що вони на третьому місці за результатами виборів – 14,99% ( 12 депутатів). Своє крісло збереже нинішній заступник голови облради Любомир Крупа, який за попередньої каденції прикидався патріотом із “Самопомочі”.

Четверте місце на виборах взяли “Слуги” Зеленського – 10,1% (8 депутатів). Кажуть, керівник області Труш, який став депутатом, зробить усе, щоб порошенківці не керували облрадою. Разом із свободівцями і ригами чайківького-коломойського – це 33 голоси і точно більшість. Ще їх нібито підтримують 6 депутатів з прокремлівської “Довіри” Люшняка, яка набрала 6,5%. Мимо каси 8 депутатів “Батьківщини” із своїми скромними 9,71% підтримки.

Сьогодні Тернопільщину очікує цікава ніч. Підуть в хід кошти, дзвінки зі столиці, підігрування амбіціям і спокуса посадами.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Люди мруть як мухи від ускладнень, які дає інфекція коронавірусу

Як у Тернополі американський серіал знімали