Коронавірус був в Італії ще у вересні 2019-го

Поділитися

Новий коронавірус циркулює в Італії з вересня 2019 року.

Це показало дослідження Національного інституту раку (INT) італійського міста Мілан. Це означає, що Covid-19 міг поширитися за межі Китаю раніше, ніж вважали.

Всесвітня організація охорони здоров’я раніше заявила, що новий коронавірус і викликане ним респіраторне захворювання були невідомі до того, як у грудні в місті Ухані, Центральний Китай уперше повідомили про спалах цієї хвороби.

В Італії першого пацієнта з Covid-19 виявили 21 лютого в невеликому містечку неподалік від Мілана, в північному регіоні Ломбардії. Результати італійських дослідників показують, що 11,6% з 959 здорових добровольців, які брали участь у випробуванні на рак легенів у період із вересня 2019-го по березень 2020 року, виробили антитіла до коронавірусу задовго до лютого. Ще один специфічний тест на антитіла до SARS-CoV-2 провели в Університеті Сієни для того ж дослідження під назвою “Несподіване виявлення антитіл SARS-CoV-2 в передпандемічний період в Італії”. За словами співавтора дослідження Джованні Аполона, тест показав чотири випадки, що датуються першим тижнем жовтня. Також були позитивні на антитіла, що нейтралізують вірус, і це означає – ці люди заразилися у вересні.

“Це головний висновок: люди без симптомів не тільки були позитивні після серологічних тестів, але також мали антитіла, здатні вбити вірус. Це означає, що новий коронавірус може довго циркулювати серед населення з низьким рівнем летальності не тому, що він зникає, а лише для того, щоб знову з’явитися”, – сказав Аполон.

У Тернополі також був спалах епідемії ще 13 січня. Тільки тоді ще не знали, що це коронавірус. Лікарні Тернополя переповнені пацієнтами з вірусною пневмонією. Лише в одній – міській – майже пів сотні хворих з таким діагнозом, п’ятеро – тяжкі в реанімації, троє померли. Це вірусна пневмонія, і в неї дуже стрімкий перебіг. Якщо вчасно не звернутися до лікарів, людина буквально згорає за кілька днів. Оголосили про епідемію коронавірусу в Україні в середині березня.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

203 нових інфікованих коронавірусом на Тернопільщині і 6 померлих

У Єгипті знайшли 59 саркофагів та мумію, яким понад 2500 років