Біткоїн подешевшав на $2600 за кілька годин

Поділитися

Курс біткоїна 25 листопада впав на 15%, до поточних $ 16,4 тис. Добовий обсяг торгів знизився незначно — до $51 млрд. Частка BTC зросла до 63,2%

У стрімкого зниження ціни біткоїна може бути дві причини. Одну з них назвав глава аналітичного сервісу CryptoQuant Кі Янг Джу.

За останні кілька годин різко виріс приплив монет на біржі, повідомив він в своєму твітер-акаунті. При цьому запаси BTC переводять великі власники, підкреслив Джу.

Проте, на ринку як і раніше переважають покупці, про що свідчить аналіз індикаторів мережі біткоїна, додав він. Тому Джу впевнений, що курс першої криптовалюти оновить історичний максимум в $ 20 тис. в найближчі кілька днів.

Іншою причиною зниження на крипторинку могло стати повідомлення голови однієї з найбільших бірж Coinbase Брайана Армстронга. В твітер-акаунті він повідомив, що до нього дійшли чутки про можливе посилення регулювання ринку криптовалют урядом США.

За словами Армстронга, в уряд надійшла пропозиція посилити контроль за особистими позабіржовими гаманцями, такими як розширення в браузері або додатки на пристрої. Армстронг передбачає, що Coinbase і інші платформи будуть зобов’язані ідентифікувати власників таких гаманців, перш ніж дозволити вивести на них кошти, якщо подібне регулювання буде прийнято.

Такі заходи контролю вб’ють зростаюче застосування криптовалют і змусять користувачів з США використовувати іноземні, нерегульовані криптокомпанії, вважає Армстронг.

У 2020 році курс біткоїна виріс майже на 150%. З березня, коли ціна активу опускалася до локального мінімуму в $3800, вартість криптовалюти підвищилася на 374%, до поточних оцінок близько $18 тис.

Вартість активу росла на фоні поширення covid-19, а також економічної нестабільності. Однією з причин зростання інтересу до криптовалюти могла стати політика центробанків щодо кількісного пом’якшення, яка призводить до додаткової емісії фіатних валют та їх знецінення. За умови низьких ставок в банках інвестори починають шукати нові способи вкладення коштів.

Біткоїн виглядає привабливою альтернативою, в тому числі за рахунок того, що його емісія математично обмежена 21 млн монет.

Ціна біткоїна може зрости до $ 318 тисяч до грудня 2021 року. Такий прогноз дав керуючий директор американського Citibank Том Фіцпатрік у звіті для інституційних клієнтів. Про це пише CoinDesk

Сьогодні, 2 грудня ціна “бітка” становила 19 тисяч 68 доларів.

Вчора, 1 грудня, біткоіни дорожчав до $ 19 тисяч 800 доларів. Але не зміг подолати рівень в $ 20 тис. І почав зниження. Після цього ціна опускалася до $ 18,1 тис., Зараз відновилася до $ 18,8 тис. Падіння за добу склало 2,4%.

На тлі коливань ринку трейдери зазнали істотних збитків на ліквідаціях. За даними сервісу bybt.com , за останню добу біржі в примусовому порядку закрили позиції 74,4 тисяч користувачів на  загальну суму $ 730 млн. Найбільша ліквідація сталася на торговому майданчику Huobi, трейдер через невдалої операції втратив більше $ 6 млн.
Біржі переважно ліквідували довгі позиції користувачів, тобто, відкриті в очікуванні зростання вартості.

Лідером за обсягом примусово закритих позицій стала біржа Binance, на ній було ліквідовано позицій на $ 345 млн. На другому місці опинилася майданчик Huobi з $ 173 млн. Третє місце у платформи OKEx – майже $ 94 млн.

Попередня, ще більша хвиля ліквідацій сталася 25-26 листопада. Тоді курс біткоіна досягав $ 19,4 тис., Після чого обвалився до $ 16,2 тис. На тлі цього трейдери, які торгують з кредитним плечем, втратили близько $ 1,9 млрд.

Верховна Рада сьогодні прийняла в першому читанні законопроєкт №3637 про віртуальні активи. За документ проголосували 230 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, в Україні ринок віртуальних активів фактично вже склався і існує протягом приблизно п’яти років, але перебуває повністю поза правовим полем держави.

Під час презентації проекту в Раді, автор документа, нардеп «Слуги народу» Олексій Жмеренецький заявив, що підприємці в сфері віртуальних активів працюють повністю в тіні і не можуть реєструватися, захищати свої права в суді, укладати контракти, стартапи тікають з України або реєструються в іноземних юрисдикціях.

«Експерти оцінюють обсяг транзакцій в Україні з віртуальними активами близько 150-200 млн доларів на день, а капіталізація – складає більш ніж 2 млрд доларів, але, на жаль, вся галузь перебуває в тіні», – сказав нардеп.

Нагадаємо, в поданому в Раду законопроєкті є визначені терміни: «віртуальний актив», «криптоактив», «операція по криптоактивам», «розподілений реєстр», «токен» і «токен-актив»

Також визначені особливості оподаткування:

  • 5 відсотків – ставка податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років;
  • інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву;
  • операції з продажу криптоактивів не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У смертельній автопригоді поблизу Тернополя зіткнулися чотири автівки

Українка просиділа у СІЗО 2,5 роки за сфальсифікованим звинуваченням