Чому за рахунок платників податків на Тернопільщині фінансують бізнес аграрного барона?

Поділитися

Сьогодні депутати Тернопільської обласної ради підтримали стратегію розвитку Тернопільської області до 2023 року. Проєкт нібито розроблявся спільними зусиллями представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, бізнес-середовища, науковців та громадських організацій. Насправді, кожен намагався урвати ласий кусок за рахунок платників податків.
У результаті опрацювання ідей, до плану заходів увійшло 125 завдань. Реалізація проєкту “Стратегії Тернопільщини на 2021-2023 роках” обійдеться платникам податків України і нашого краю зокрема у понад 20,6 млрд гривень.
Відтак з державного бюджету виділять – 13,7 млрд гривень, місцевого бюджету – 1,5 млрд гривень. Інші джерела надходження – 5,4 млрд гривень
У стратегії розвитку передбачені такі напрямки: розвиток туристичної індустрії ( це так званий повний звіздець, фактичне відмивання коштів, бо в Тернопільській області туристам можна показати лише те, що приїжджати сюди не має чого – доріг не має, замки – руїни, відремонтований Збаразький і Вишнівецький – це зіпсуті євроремонтом колишні історичні пам’ятки), стимулювання залучення інвестицій ( це формулювання – повний дебілізм – умови або є, або їх не має і як ти не заманюй – ніякий розумний інвестор не прийде). Серед проектів є пункти з покращення стану водних ресурсів, будівництва, ремонту, модернізації парків, рекреаційних зон, садів, скверів, зон відпочинку, дитячих і спортивних майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини тощо. Сподіваємось, що це не чергове відмивання коштів.
Керівник Тернопільської облдержадміністрації, яку ніяк не закриють за підсумками адмінреформи, також додав, що окрім прийнятих завдань залишається так званих «Топ-5» перспективних проєктів, які реалізують впродовж трьох років. Це створення індустріального парку «Chortkiv-West»,
реалізація інвестиційних проєктів на ФГ «ГАДЗ», станції знезалізнення води у Тернополі, музейного комплексу«Лемківське село» та спортивний комплекс в Бережанах.
Індустріальний парк у Чорткові дасть змогу нібито створити 7300 робочих місць. Насправді – дешеву робочу силу, яка й так не хоче в Україні за безцінь пацювати. Яскравий приклад – “збирання дротиків” на заводі “Бортнеце”. За кордоном за аналогічну роботу українці отримують у 25-30 разів більшу заробітну плату. Тому плинність кадрів – шалена. Люди освоюють фах і за кілька місяців їдуть в Польщу, Чехію чи Румунію заробляти реальні гроші.

Влада ж тішиться, що так звані інвестори зацікавлені цим проєктом, адже там буде цілик виробничий комплекс. Звичайно, хто б не хотів мати дешеву робочу силу.

Великий подив викликає проект холодильного комплексу на фермерському
господарстві «ГАДЗ» необхідний, адже це є один з найпотужніших виробників яблук, який є на західній Україні. Цей комплекс дасть можливість зберігати продукцію до весни. Але при чому тут приватне фермерське господарство, власник якого отримує й так 300% надприбутків на оренді паїв, нібито купив собі звання героя України. Ще якби йшлося про якийсь пільговий кредит. Так званий господарник завжди обслуговував владу, до нього ще приїжджав забутий всіма президент Кучма. І досі, це фермерське господарство “на підсосі” у платників податків. Скільки можна підтримувати паразитування? Чи всі фермери мають таку підтримку?

Комплекс зі знезалізнення води у Тернополі – це справді громадськості вкрай необхідний проект, що дозволить покращити якість води.
Музейний комплекс «Лемківське село» дозволить значно розвинути культурну сферу краю.

На території Бережан немає жодного спортивного комплексу, куди б могли піти мешканці міста і з користю провести свій час. Цей комплекс передбачає плавальний басейн, велодоріжки, два стадіони. Сподіваюсь, що за ці три роки
ми зможемо збудувати цей спортивний комплекс», – додав керівник Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, який не знає чи працюватиме хоча б весною наступного року. А чи підуть кошти на Бережани, які тепер навіть не райцентр – покаже час.

Чиновники не прихочують, що у разі зміни соціально-економічної ситуації в області, так звана стратегія розвитку може корегуватися. Відтак виділені кошти можуть бути спрямовані на більш пріоритетні об’єкти.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У месенджері Telegram шахраї стали використовувати новий спосіб обману

Мешканець Пронятина, що здійснив самовільне спалювання опалого листя і сухої рослинності, сплатив 3 тисячі 60 гривень штрафу