На 7 році російсько-української війни в Україні досі найбільше церков московських окупантів

Поділитися

В Україні нараховується 7 тисяч 097 релігійних організацій, які належать до структури Православної церкви України, і 12 тисяч 410 – зі структури Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом. Про це повідомило в понеділок, 28 грудня,  Міністерство культури та інформаційної політики у відповіді на інформзапит “Радіо Свобода”.

Статистичний звіт, на який посилається міністерство, містить застарілі майже на рік дані (станом на 01.01.2020), пише видання.
Вперше вони були оприлюднені в наказі Міністерства культури та інформаційної політики України від 14.04.2020 № 1657.

“Для проведення богослужінь релігійні організації Православної церкви України використовували 5299 культових та пристосованих під молитовні будівель: 3673 культові будівлі та 1626 приміщень, пристосованих під молитовні. Українська православна церква у єдності з Московським патріархатом налічувала 12 410 релігійних організацій, які своєму користуванні мали 11 157 культових та пристосованих під молитовні будівель, зокрема 7 804 культових будівель та 3 353 приміщень, пристосованих під молитовні”, – йдеться у відповіді.

У міністерстві також звернули увагу, що не мають даних про діяльність релігійних структур, які діють на тимчасово анексованій території Автономної Республіки Крим та на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Як не збожеволіти, зустрічаючи Новий рік?

Як знайомилися українці в Галичині на початку ХХ століття?