Президенту Латвії на його прохання не підвищать зарплату. Коли “проснеться совість” в українських чиновників?

Поділитися

Виконуючи прохання президента Латвії Егіла Левітса, Сейм країни ухвалив рішення в законопроєкті про рамки середньострокового бюджету на 2021-2023 роки не підвищувати зарплату президента. Раніше керівництво канцелярії президента направило голові бюджетно-фінансової комісії Сейму лист із закликом на тлі нинішньої ситуації з поширенням Covid-19 не застосовувати щорічну індексацію до зарплати президента в 2021 році.

Відповідно до рішення Сейму місячна зарплата президента не буде збільшена на 300 євро, як планувалося раніше.

Крім того, було прийнято рішення, що представницькі витрати канцелярії президента, прем’єр-міністра і міністрів також не будуть збільшені.

Президентська зарплата у проєкті бюджету складає 5960 євро на місяць.

В Україні поки картина сумна. Видатки на утримання Офісу Президента у проєкті держбюджету на 2021 рік збільшили, оскільки Міністерство фінансів нібито побачило диспропорції у заробітних платах.

Про це журналістам сказав міністр фінансів Сергій Марченко на брифінгу біля Верховної Ради. “Ми як Міністерство фінансів, обраховуючи бюджет, бачимо диспропорцію у заробітних платах в різних міністерствах, Офісі Президента, апаратах Верховної Ради, Секретаріаті Кабміну. Якщо ми вирішили збільшити заробітну плату на Офіс Президента, це рішення було ухвалене, тому що ми бачили диспропорцію. Це не якась політична історія, це 500 людей, які працюють. Те, що розганяється якась зрада, для цього немає підстав”, – сказав Марченко. Ось такі нахабні чиновники в Україні, які утримуються коштом платників податків. Як повідомлялося, забезпечення діяльності глави держави та Офісу Президента у проекті бюджету на 2021 рік зросло на майже 40% і коштуватиме бюджету 1 мільярд 269 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У центрі Києва, у будівлі президії Національної академії аграрних наук, виявили схованку зі зброєю та вибухівкою

На українського прикордонника та його пса напала лисиця