На українського прикордонника та його пса напала лисиця

Поділитися

На прикордонника та його пса під час повернення з патрулювання напала лисиця. Чоловік перебуває під наглядом лікарів, а вівчарку доглядають в ізольованому вольєрі. Про це повідомляє Telegram-канал Держприкордонслужби України.

«Небезпека підстерігає усюди. Днями прикордонний наряд Подільського загону повертався з патрулювання. Та несподівано на інспектора службової собаки Вадима Бесараба і його вівчарку Діксі напала лисиця. Хижачка встигла вкусити і пса, і прикордонника. Проте, відважна Діксі виграла бій — лис загинув», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тіло звіра було направлено на експертизу, в його крові не було виявлено збудника сказу.

«Наразі охоронець кордону перебуває під наглядом лікарів, а собаку доглядають в ізольованому вольєрі. Вони почуваються добре і з нетерпінням чекають на зустріч», — вказано у повідомленні.

Варто зазначити, що в Україні з початку цього року зареєстровано 680 випадків сказу серед тварин, найбільше серед котів. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«Епізоотична ситуація щодо сказу в Україні залишається контрольованою. З початку 2020 року на території України зареєстровано 680 випадків сказу серед тварин, у тому числі — 221 випадок серед диких тварин та 459 серед домашніх й сільськогосподарських тварин. Найбільше випадків сказу в Україні було зареєстровано серед котів — 211, лисиць — 199 та собак — 198», — йдеться у повідомленні.

Найбільше випадків сказу з початку 2020 року зареєстровано у Вінницькій області — 147 та Донецькій області — 61. «З метою профілактики сказу в Україні з початку поточного року спеціалістами ветеринарної медицини державних установ, що входить до сфери управління Держпродспоживслужби, було проведено 4 783,5 тис. головообробок сільськогосподарських та домашніх тварин проти сказу», — зазначають фахівці Держпродспоживслужби.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Президенту Латвії на його прохання не підвищать зарплату. Коли “проснеться совість” в українських чиновників?

У Чехії поліція шукає оленя, який вкрав рушницю у мисливця