Андрухович зробив прогноз, хто стане президентом України після Зеленського

Поділитися

Президент Володимир Зеленський програє на виборах тому, для кого він буде виступати у ролі старого обличчя старої політики. Про це сказав письменник Юрій Андрухович в інтерв’ю журналу “НВ”. Також він розповів, яким бачить наступного президента.

Андрухович не вважає, що зараз серед політиків є такий, якого він хотів би бачити президентом України, “але це питання часу”. Письменник зауважив, що у нього є “свої фаворити”, але не став їх називати.

“Я думаю, це має бути людина молодша за Володимира Зеленського. З покоління, яке вже значну частину життя прожило після розпаду СРСР і дивиться в майбутнє частіше, ніж в минуле. Зеленський програє тому, для кого він буде виступати в ролі старого обличчя старої політики“, – сказав письменник.

Андрухович додав, що йому “не хотілося б скидати з рахунків Петра Порошенка“, але, на його думку, “антирейтинг навряд чи пустить його далі за те, що він вже має”. І в цьому він дійсно правий. Порошенко вдруге не стане президентом.

Як відомо, українці обрали президентом Володимира Зеленського на виборах 21 квітня 2019 року. У 2-му турі за нього проголосували 73,22% виборців. Перед цим у 1-му турі його підтримали 30,24%. Це було протестне голосування. Адже Петро Порошенко не виконав більшість передвиборчих обіцянок, не зробив реформи у судах і поліції, призначив кума Юрія Луценка без юридичної освіти генпрокурором, змінивши для цього закон. А про розкрадання в армії “свинарчуками” знає кожен українець. Прикро, що не були покарані регіонали та злочинці, які розстріляли Небесну Сотню. Порошенко відродив в українській політиці кума Путіна – Віктора Медведчука. звісно, були патріотичні речі – як от українізація армії, отримання Томосу для православної церкви, але цього виявилось дуже мало і не переконали українців довірити й далі керувати країною Петру Порошенку.

На жаль, передвиборчі обіцянки Зеленського також виявились порожнім місцем. Кавеенщик почав проводити катастрофічну кадрову політику, потягнув регіоналів у владу, маніпулює перемир’ям. Нині вже зрозуміло, що вдруге українці йому не довірять пост глави держави. За даними соціологічної групи “Рейтинг”, у січні за Зеленського готові були проголосувати 26,2% опитаних.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Скільки треба заробляти, щоб жити у Польщі?

Темпи поширення коронавірусу у світі не зменшуються