Планшет для “чомучки”: які технічні характеристики мають значення у дитячому девайсі

Поділитися

У сучасних реаліях планшет для школяра вже не іграшка, а реальний інструмент навчання. Він зручний для роботи у класі, онлайн та для виконання певних домашніх завдань. Та якщо розглядати планшет для дошкільняти, чи є він також інструментом навчання чи все ж дорога сучасна іграшка? 

Багато батьків вагаються, чи потрібен дитині дорогий потужний планшет Apple? Сумісно з експертами магазину Eldorado, ми розібралися у цьому та виділили 4 важливі технічні характеристики у дитячому планшеті.

Розмір екрану

Та фактично це розмір самого планшету. Бажано вибрати для дитини пристрій, який вона зможе тримати у руках та зображення на ньому буде комфортним для перегляду. Адже основна задача, яку буде виконувати планшет — демонстрація навчального відео, ігри та розмови по відео у месенджерах. Підійдуть “вісімка” і “десятка”, де цифра означає діагональ екрану у дюймах. 

Камера

Дитина точно буде використовувати камеру та пробувати себе у якості папараці. Тож у пам’яті точно залишаться смішні селфі та кумедні знімки кішки, папуги чи іншого домашнього улюбленця. 

Чи потрібна суперякість на таких фото, вирішувати батькам. Та зазвичай дитячому планшеті не потрібна надпотужна камера. 

Wi-Fi-модуль

Такий модуль обов’язково потрібний. Адже майже усі функції планшету доступні лише при наявності підключення до мережі — перегляд онлайн-відео, ігри, розмови з бабусею у месенджері. 

Є моделі з SIM-карткою. Це допоможе залишатися на зв’язку поза межами дому, без Wi-Fi, наприклад, у дорозі, у гостях тощо. 

Внутрішня пам’ять

Якщо ви купуєте пристрій для дитини та не плануєте зберігати на ньому власні файли, стандартного обсягу у 32-64 Гб більш як достатньо. 

На такому просторі можна зберегти кілька серій улюблених мультиків для перегляду у дорозі, фото малюка, завантажити корисні та цікаві ігри за віком. 

Пам’ятайте, що діти швидко ростуть. І якщо поки ваше чадо ще ходить до садочка, через кілька років він вже сидітиме за партою у школі. І планшет буде потрібний для навчання. Тому деякі батьки купують дітям девайси “на виріст” із врахуванням, що він знадобиться для серйозних справ та навчання у школі. 

Планшет на Android чи айпад?

Це доволі суб’єктивний вибір. Адже якщо батьки перебувають в екосистемі Apple, висока ймовірність, що вони куплять дитині “яблучний” девайс. 

Для батьків, що шукають бюджетні моделі та самі користуються Android-смартфонами є сенс розглядати планшет на цій ОС й для дитини. Так ви не матимете клопоту з передачею даних, заряджанням, завантаженням файлів, користуванням, бо пристрої на Android та iOS різні й мають свої особливості. 

А ось що немає значення для дитячого планшету, так це кількість ядер процесора: 4 чи 8 їх буде, ви не помітите різницю. 

Які зміни внесла пандемія коронавірусу у святкування Різдва українцями?

Аксесуари зі шкіри змії: відмінності і особливості вибору сумок, поясів, чохлів