Плюси та мінуси артезіанських свердловин

Поділитися

Артезіанська свердловина, по суті, являє собою глибокий колодязь в грунті, з якого подається артезіанська вода. Назва походить від французької провінції Артуа, де здавна викопували свердловини. Це підземні води, які знаходяться на певній глибині між водотривкими шарами в пластах гірських порід під гідравлічним тиском.

Переваги та недоліки артезіанських вод

Артезіанські свердловини застосовуються для водопостачання цілих дачних селищ. Так, сусіди можуть замовити буріння свердловини для використання кількома будинками. Однією свердловини може вистачати для експлуатації декількома сім’ями. Якщо на вашій заміській ділянці є басейн або фонтан, якщо проживає від 4 до 6 осіб, то без такого колодязя вам не обійтися. Компанія ТОВ “Юрський горизонт” пропонує свої професійні послуги з буріння свердловин за доступною ціною. У фірмі є всі дозволи на проведення подібних робіт, а довговічність такої свердловини досягає 30 років.

Як господареві будинку, переважно мати нормальне водопостачання. І якщо немає альтернативи, то необхідно бурити на вапняк.

Головний плюс артезіанської свердловини полягає в великому дебіту. Піщані колодязі не йдуть ні в яке порівняння.

Друга перевага артезіанських свердловин в тому, що там завжди є вода. У будь-який часовий сезон, під час посухи або дощах, рівень води в джерелі завжди залишається стабільним. Теж стосується і напору.

Обслуговування таких свердловин практично не потрібно. Зроблена правильно конструкція буде працювати сама по собі і власникові не доведеться про неї турбуватися. Термін служби може досягати 50 років. Обслуговування можуть зажадати лише водопідіймальні механізми обладнання.

Отже, до переваг застосування артезіанських свердловин відносяться:

  • дебіт;
  • постійна наявність води;
  • відсутність необхідності в обслуговуванні;
  • якість води.

Як таких недоліків у подібних джерел немає. Іноді лише буває думка, що в воді з таких свердловин в складі багато заліза. Це реально можливо, але якщо немає інших варіантів, то проводити буріння все одно доводиться там, де це можна. Якщо ви сумніваєтеся в якості води, то її слід віддати на аналіз. У будь-якому випадку в конструкції передбачаються фільтри.
Деякі кажуть про дорожнечу експлуатації артезіанських джерел і буріння таких свердловин. Це невиправдана думка, так як колодязь забезпечить вас водою незрівнянно дешевше, ніж централізоване водопостачання.


Послуги з буріння свердловин в Україні
Об’єднання ТОВ “Юрський Горизонт” займається бурінням свердловин з 2008 року. В роботі компанія використовує високотехнологічну важку техніку, а також малогабаритні механізми. З подібним обладнанням робляться артезіанські свердловини від 25 до 350 метрів. В процесі застосовуються різні конструкції (за бажанням клієнта), пластикові або металеві труби діаметром від 90 до 420 мм. Кваліфіковані фахівці компанії пропонують виключно якісні послуги. Про це говорять і відгуки постійних клієнтів.
При виникненні будь-яких питань ви завжди можете зв’язатися з менеджерами компанії по телефону і отримати докладні відповіді. Також на сайті можна замовити послуги з буріння свердловин і колодязів за доступною вартістю.

Долар в Україні має коштувати не більше ніж 11 гривень

В дитинстві, пам’ятаю, мама нічого не прала після Водохреща протягом 10 днів