Ціна біткоїна перевищила 35 тисяч доларів

Поділитися

Ціна біткоїна піднялася вище 35,7 тисячі доларів і оновила історичний максимум.

Про це повідомляється на порталі CoinDesk.

На ранок 6 січня вартість криптовалюти зросла на п’ять відсотків і в піку становила близько 35,7 тисячі доларів. На 12:30 за київським часом ціна на біткоїн становила 34,3 тис доларів.

У грудні стало відомо, що загалом у світі видобуто близько 19 мільйонів біткоїнів, а в 2021 році їх число досягне 21 мільйона. Однак попит продовжить перевищувати пропозицію, і в наступному році криптовалюта продовжить дорожчати.

При цьому через забуті паролі або пошкодження обладнання для майнінгу назавжди втрачені від трьох до п’яти мільйонів біткоїнів.

Стратеги JPMorgan Chase на чолі з Ніколаосом Панігірцоглу прогнозують, що у довгостроковій перспективі вартість біткоїна може сягнути понад 140 тисяч доларів.

Зазначається, що поточна ринкова капіталізація біткоїнів у 575 млрд доларів має зрости в 4,6 разів, щоб відповідати загальному обсягу інвестицій приватного сектору в золото через біржові фондіи або злитки і монети.

“Витіснення золота як “альтернативної” валюти свідчить про великий потенціал росту вартості біткоїна в довгостроковій перспективі.

Але зближення волатильності між біткоїнами та золотом навряд чи відбудеться швидко, і, на наш погляд, це багаторічний процес. Це означає, що теоретичну ціну на біткойн – 146 тисяч доларів – слід розглядати як довгострокову”, – пишуть експерти JPMorgan.

Водночас стратеги попередили, що не можна виключати можливість виникнення спекулятивної манії, яка вже найближчим часом може підштовхнути курс біткоїна до 50-100 тис доларів. Проте такі цінові рівні виявляться нестійкими, додали в JPMorgan.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Що читали українці у Вікіпедії у 2020 році?

Чому українці розчарувалися у своїх політиках?