Цифрова гастроскопія в Оксфорд Медикал: 3 хвилини без болю

Поділитися

Багато захворювань стравоходу і шлунка складно діагностувати за результатами стандартних аналізів. Відеоогляд слизової травного тракту за пару хвилин виявляє проблеми і допомагає швидко призначити ефективне лікування.

Як підготуватися. Гастроскопію призначає лікар після попереднього огляду пацієнта при наявності показань. Щоб шлунок до моменту обстеження був порожній, рекомендовано припинити прийом їжі не менше ніж за 8 годин до початку процедури.

2-5 хвилин на дослідження. Саме стільки часу займає процедура огляду стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки. Якщо лікар виявить новоутворення, розширений інструментарій щупа гастроскопа дозволяє в ході процедури провести біопсію для ретельного лабораторного аналізу.

Гастроскопія без болю. Діаметр трубки набагато менше стандартної грудки їжі. Процедура безпечна і не викликає ускладнень, але у пацієнтів викликає рефлекторне відторгнення. У клініці Оксфорд Медікал цифрова гастроскопия за вибором пацієнта проводиться під місцевою анестезією або в стані медикаментозного сну. Місцевий анестетик знеболює глотку і мінімізує спазми, відразу після процедури пацієнт вільний. У разі введення пацієнта в стан медикаментозного сну після процедури персонал клініки відвозить його в палату і контролює стан по повного пробудження.

Збереження даних. Цифрова гастроскопия фіксує всі результати дослідження. У будь-який момент лікуючий лікар може повторно переглянути результати. Дані гастроскопії вивчаються хірургами перед проведенням оперативного втручання. При тривалому лікуванні складного захворювання результати первинного відеоогляду порівнюються з наступними, для оцінки динаміки і ефективності лікування.

Видалення поліпів. У разі виявлення поліпа лікар або бере матеріал на аналіз, або відразу видаляє поліп повністю за допомогою електрокоагуляції. Гастроскоп оснащений спеціальним щупом з петлею. Петля на ніжці захоплюється петлею, по якій пропускається точковий електричний імпульс. Після видалення поліп відправляється на гістологію для оцінки безпеки новоутворення.

Зупинка кровотечі. Можливості гастроскопа дозволяють швидко зупинити кровотечу і мінімізувати зараження організму.

Швидка діагностика захворювань шлунково-кишкового тракту гарантує ефективне лікування.

Астрономам на замітку: а ви знали, що з Тернопільщини родом вчений-астрофізик Іван Климишин?

Як мова впливає на свідомість та політичну поведінку