Як часто слід робити хімчистку меблів?

Поділитися

У будинку кожного з нас є м’які меблі, вона створює затишок, зручність і комфорт в приміщенні. Навіть якщо ви часто пилососите поверхню, нічого не розливали й не висипали на диван або крісло, в нім можуть бути кліщі, які створюють проблеми домочадцям. Рано чи пізно доведеться перейнятися питанням, як вироби правильно й ефективно почистити, щоб не зіпсувати оббивку? Хімчистка меблів – важливий і потрібний етап прибирання у квартирі, який обов’язково рекомендується виконувати.

Ця відповідальна справа і вимагає спеціальної кваліфікації. Краще, звичайно, звернутися в клінінгову компанію, де вам фахівці підберуть правильні чистячі засоби, методи очищення і зроблять роботу бездоганно. Неправильний підбір миючих, так само як і невірна обробка, може зіпсувати річ безповоротно.

Як часто треба проводити хімчистку м’яких меблів?

Професіонали й навіть лікарі рекомендують проводити дбайливе чищення м’яких меблів кожні 3-5 місяці в ідеалі, якщо не виходить, то не рідше двох раз на рік. Все залежить від умов експлуатації та характеру забруднень. Якщо у будинку є дитина або тварини, клінінг треба проводити частіше. Це робиться не лише заради здоров’я мешканців, але і для краси, адже малюки усі чіпають брудними руками, можуть пролити або висипати їду.

Якщо сталося так, що на меблі щось пролили, до фахівців треба звертатися негайно, поки пляма не вбралася в текстиль і не зіпсувала елемент інтер’єру остаточно.

Хімчистка м’яких меблів поетапно

В середньому хімчистка м’яких меблів займає два-три години. Цього часу досить клінерам, щоб провести професійне поетапне очищення забруднень.

  • Перший етап – підготовчий. Майстри проводять первинне чищення, прибирають зайвий пил, пісок, кліщів і продукти їх життєдіяльності. Для цього вони використовують спеціальні професійні пилососи, що допомагають прибрати пил і бруд не лише з поверхні, але і з глибини виробу.
  • Другий етап – безпосередньо обробка хімічними засобами. Фахівцями проводиться глибоке очищення, в процесі якого виконується виведення плям, а також якісне полоскання меблів. В процесі миття пропадає і неприємний запах, якщо він був. Які препарати використати для чищення вирішує технолог, враховуючи матеріал оббивки, складність забруднень і вік дивана або крісла.
  • Третій етап – завершальний. На цьому етапі виполіскуються використовувані хімічні засоби й максимально витягається рідина, що сприяє швидкому висиханню меблів. Зайва волога шкодить м’яким диванам і кріслам, тому завдання фахівця не лише якісно почистити, але і швидко висушити виріб. Для цього потрібна спеціальна техніка – екстрактор (великий миючий пилосос, який висмоктує з меблів залишки води).
  • Четвертий етап – сушка. Він настає після того, як виріб пройшов повний цикл очищення і полягає в повному його висиханню. Займає цей процес приблизно три години.

Що передбачає підтримувальне чищення м’яких диванів і крісел?

Підтримувальне чищення проводиться звичайним пилососом приблизно раз на тиждень. Така профілактика дозволить зберегти поверхню меблів акуратною і доглянутою. У деяких ситуаціях чищення варто проводити кілька разів в тиждень:

  • Якщо у будинку є маленька дитина, літня людина або хтось з домочадців страждає від алергії. Таке прибирання важливе для їх здоров’я і самопочуття.
  • Утримання у будинку тварини також вимагає частішого прибирання, оскільки на меблях може залишатися шерсть. Це не лише шкодить здоров’ю, але і має негарний вигляд. 
  • Коли меблі обтягнуті ворсистим текстилем (велюр, плюш, оксамит). Такі вироби притягують до себе пил, а, значить, і чистити їх треба частіше за інших.

Дбайливий і професійний клінінг ваших меблів в Харкові готова виконати клінінгова компанія «Ліквідатор». Фахівці швидко проведуть всі роботи: виведуть плями, приберуть бруд і пил з улюблених пуфів, диванів і крісел. Довірте порядок у своїй квартирі клінерам компанії «Ліквідатор» і забудьте про запорошені та неприємно пахнущі меблі.

Українська анімаційна студія представила нову однойменну стрічку до свята Богоявлення

Змінено розміри ставок збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових автомобілів