Чому біткоїн впав за дві доби на 10 тисяч доларів?

Поділитися

Інтернет-газета “Про все” повідомляла, що вартість біткоїна впала після рекордного зростання до 58 тисяч доларів. Найпопулярніша криптовалюта подешевшала одразу на 15%, закріпившись набагато нижче 47 тисяч доларів.

Всіх цікавить одне питання: чому? Відповідь очевидна. Капіталізація Bitcoin, яка ще в минулу п’ятницю вперше перевищила $ 1 трлн, впала до менше $ 900 млрд. Тобто, криптовалюта реагує на ринкову ситуацію: коли хтось чи кілька гравців одномоментно “витягнули” 100 мільярдів доларів з крипти, знявши вершки надприбутків, вона логічно дешевшає.

Після подешевшання біткоїна, його знову закупили у великих об’ємах. І станом на 12 годину 24 лютого “біток” коштує 50 тисяч 957 доларів. Тобто, підріс на три тисячі доларів.

Якщо б гравці ринку почали масово скидати біткоїн, почалась паніка і він продовжував стрімко дешевіти. Проте, гру роблять не дрібні власники біткоїн, а фінансові монстри на сотні мільйонів доларів.

А тим часом втрачають в ціні й інші криптовалюти.

Вартість усіх криптовалют впала з $ 1,766 трлн у неділю до $ 1,373 трлн у вівторок (майже на $ 400 млрд за два дні).

Ethereum втрачає за останні 24 години 13,97% своєї вартості, Binance Coin — 19,4%, Polkadot — 13,58%, Cardano — 16,47%, XRP — 20,29%, Litecoin — 17,19%, Chainlink — 19,48%, Bitcoin Cash — 19,71%, Stellar — 19,61%.

Співвласник корпорації Microsoft Біл Гейтс закликав потенційних інвесторів не брати приклад з компанії Tesla, яка купила Bitcoin на $ 1,5 млрд. «Якщо у вас менше грошей, ніж у Ілона Маска, вам, вірогідно, варто бути обережними», — сказав інвестор.

На спекуляціях з Bitcoin компанія Tesla заробила більше, ніж на виробництві електрокарів, підрахувала компанія Wedbush Securities. Через що Маск, який не ухвалював рішення про купівлю Bitcoin, назвав цю інвестицию «достатньо ризикованою».

Інвестиційний банк JPMorgan назвав Bitcoin «економічним атракціоном», тому допустив подорожчання криптовалюти до $ 146 тис., а в Barclays порівняли хайп навколо Bitcoin із релігійним сектанством людей із «магічним мисленням».

Перша криптовалюта неефективна для транзакцій через свою спекулятивну природу, заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен. І запропонувала запустити цифрову валюту ФРС.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

174 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Тернопільській області станом на 24 лютого

Українців мають за бидло: вартість індійської вакцини від коронавірусу, яку закупили за кошти платників податків, не стануть розголошувати